La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pistes es continuari­en utilitzant de forma segregada

-

Les

perquè els veïns de la zona no tinguesin més soroll

No obstant això, cal recordar que la Comissió Europea va enviar una carta d’emplaçamen­t al febrer alertant que les compensaci­ons de l’anterior ampliació de l’aeroport, fa dècades, no s’havien complert en la seva totalitat.

El Document de Regulació Aeroportuà­ria (DORA), que es preveu elevar i aprovar al Consell de Ministres a finals d’aquest mes, també assenyalav­a l’ampliació de la tercera pista, fet que va tornar a encendre les alarmes de l’alcalde del Prat i la resta dels comuns. Després, Pere Aragonès va assegurar que el document no reflectia “el consens establert al Govern”. El

Com a compensaci­ó s’oferia blindar 280 hectàrees del Parc Agrari del Baix Llobregat

DORA deia: “...es garantirà la manera segregada actual per a l’operativa de les pistes i es realitzarà l’ampliació de la pista 07R/25L cap a l’Est, així com la construcci­ó d’una terminal satèl·lit que doni servei als vols de llarg radi que s’operarien gràcies a l’allargamen­t de la pista”. És a dir, es reflectia una ampliació de la pista que afectaria la Ricarda, però sense especifica­r quant ni com.

“El 2 d’agost se’ns va demanar de minimitzar l’impacte ambiental del projecte; ho vam acceptar però sempre conservant la configurac­ió de pistes segregades i el projecte d’aconseguir el hub”, van dir des d’Aena. Teòricamen­t, es plantejave­n esmerçar tres anys a valorar com dur a terme la idea a través de la tramitació del nou pla director de l’aeroport del Prat. Un calendari que se n’ha anat en orris.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain