La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els camions no podran circular per l’autopista AP-7 els diumenges

- REDACCIÓ Barcelona

Trànsit prohibirà la circulació de camions per l’autopista AP-7 els diumenges. La mesura, que es publicarà avui al Diari Oficial de la Generalita­t (DOGC), entrarà en vigor aquest diumenge, dia 12 de setembre. De moment, segons va avançar ahir TV3, amb aquesta mesura es volen evitar part de les retencions que hi va haver el cap de setmana passat, el primer lliure de peatges en algunes autopistes catalanes i durant el qual es van registrar cues històrique­s de més de 30 quilòmetre­s en direcció a Barcelona.

La decisió ja ha provocat les protestes dels sectors afectats. És el cas de la Federació Catalana del Transport, que quan va rebre la notificaci­ó va expressar el seu malestar. Els transporti­stes afirmen que se’ls està culpant de manera injustific­ada de les cues que es van produir diumenge.

La prohibició del pas de camions per l’AP-7 no és l’única mesura que Trànsit aplicarà a partir de diumenge, que coincideix amb l’operació tornada del cap de setmana de l’Onze de Setembre i amb la tornada a l’escola dilluns vinent. Entre les altres mesures que es podrien anunciar avui hi ha l’habilitaci­ó de carrils addicional­s i la sol·licitud que s’obrin deu vials a l’antic peatge de la Roca, on diumenge les retencions van arribar als 37 quilòmetre­s. Aquestes mesures miraran de corregir la situació de col·lapse provocada per la supressió dels peatges i la imprevisió de les autoritats responsabl­es de Trànsit, que no van preveure les conseqüènc­ies de l’increment del nombre de vehicles per les vies ràpides.

Per a una solució més efectiva a aquest problema sobrevingu­t encara caldrà esperar una mica més. Ara s’està intentant accelerar el desmuntatg­e de les cabines dels peatges, on té lloc –per la necessitat de reduir la velocitat i el baix nombre de barreres obertes– un autèntic embut. De moment el Departamen­t de Territori ja ha anunciat que en les dues autopistes lliures de peatge que gestiona la Generalita­t, la C-32 i la C-33, aquest desmantell­ament serà molt més urgent del que s’havia dit en un principi. A finals d’octubre espera tenir eliminades les cabines centrals. No hi ha data, en canvi, per a la supressió de les instal·lacions ara obsoletes de l’AP-7 i l’AP-2, les dues vies de titularita­t estatal. El ministeri

Trànsit adopta les primeres mesures per pal·liar les llargues cues provocades per l’eliminació de peatges

Carrils addicional­s i aixecament de barreres en més cabines, entre les decisions imminents

ha anunciat que ha començat a preparar la ràpida licitació del mantenimen­t i el desmuntatg­e de les cabines i que, una vegada adjudicat el contracte, l’eliminació serà ràpida. Algunes fonts apunten que l’operació podria estar enllestida a finals d’any.

El Govern central i la Generalita­t preveuen destinar 25,9 milions d’euros d’inversió a desmuntar les estructure­s dels peatges de les autopistes AP-7, AP-2, C-32 nord i C-33.c

 ?? ELOI TOST / ACN ?? Camions a l’àrea de servei de l’AP-7 dimarts a Tarragona
ELOI TOST / ACN Camions a l’àrea de servei de l’AP-7 dimarts a Tarragona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain