La Vanguardia (Català-1ª edició)

Del gran atracament a la fama

L’èxit de ‘La casa de papel’ ha donat projecció internacio­nal als seus actors

- ISABEL CLARÓS Barcelona

Divendres es van estrenar a Netflix els primers cinc capítols de l’última temporada de La casa de papel. Segons la companyia de data observacio­nal Smartme Analytics, a Espanya, la cadena de pagament va obtenir un 10,6% d’audiència, i es va situar tercera, per darrere de Telecinco (26,2%) i Antena 3 (16,5%). Però del 10,6% de teleespect­adors de Netflix, un 8,6% va seguir el robatori al Banc d’Espanya el dia de l’estrena.

La sèrie de la banda d’atracadors amb granota vermella i careta de Dalí ha estat i és un fenomen mundial, que ha convertit els seus protagonis­tes en estrelles. Álvaro Morte, El Profesor, ja havia exercit com tal abans de dedicar-se a la interpreta­ció, en escoles de Cadis i San Fernando. Va arribar a La casa de papel després d’haver participat en nombroses sèries des del 2002, com Bandolera, Amar es para siempre o El secreto de Puente Viejo. Després de liderar la banda a l’atracament a la Casa de la Moneda va arribar El embarcader­o. Al novembre estrenarà a Amazon Prime, la producció internacio­nal The weel of time, amb Rosamunde Pike, Hammed Animashaun), Alexandre Willaume i Johann Myers, entre d’altres. També té pendent d’estrena Sin límites, sobre la volta al món de Juan Sebastián Elcano, paper que interpreta Morte.

Úrsula Corberó, Tòquio i narradora de la sèrie, ja sabia el que era l’èxit gràcies a la producció d’Antena, Física y química . Tot i que no té punt de comparació amb el que ha suposat La casa de papel: 23 milions de seguidors a Instagram, imatge de marques de moda i el salt a Hollywood per protagonit­zar la pel·lícula de superheroi­s Snake eyes, en què interpreta la baronessa.

Per la catifa vermella del festival de Venècia, gairebé coincidint amb l’estrena de la cinquena temporada de la sèrie, hi van desfilar Jaime Lorente (Denver), Esther

 ?? JAIME OLMEDO / ENRIQUE BARÓ ??
JAIME OLMEDO / ENRIQUE BARÓ
 ?? MOVISTAR+ ??
MOVISTAR+
 ??  ??
 ?? VIRGINIA MARTIN CHICO ??
VIRGINIA MARTIN CHICO
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain