La Vanguardia (Català-1ª edició)

En so de pau

Laporta assegura que farà costat a Koeman “en els moments difícils” Doble estrena.

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

El gener del 2004 el Barça va caure fins a la dotzena posició de la classifica­ció, a 18 punts del líder, que era el Reial Madrid. La pressió, fins i tot des de dins de la mateixa directiva, va ser grandíssim­a per substituir Frank Rijkaard. Contra pluja i vent, Joan Laporta va decidir mantenir l’entrenador a la banqueta. El temps li va donar la raó. Ara, en la seva segona etapa com a president, Laporta va tenir dubtes sobre Ronald Koeman a l’estiu després de no haver guanyat la Lliga i al tècnic no li va agradar que en aquesta aturada sortissin publicades a la premsa algunes condicions per renovar. Tot i això, el mandatari va aprofitar la presentaci­ó de Luuk de Jong per tornar a estendre la mà públicamen­t i li va assegurar que si els resultats no acompanyen sabrà tenir paciència. “En els moments difícils ens tindrà al costat”.

En so de pau, el president va admetre que es podria haver extralimit­at en alguns comentaris tàctics. “Jo sempre he estat directe amb els meus entrenador­s. Si en algun moment m’he excedit és perquè m’agrada parlar de futbol. Intentaré corregir-me, però sense renunciar a la meva manera de veure el futbol”, es va disculpar, cosa que ja havia fet dilluns en una entrevista a TV3.

Koeman va veure aquestes declaracio­ns i va aplaudir que el dirigent deixés les coses clares. Així doncs, Laporta celebra que el malentès hagi quedat aparcat. “En Ronald sap que té tot el meu suport i respecte. Jo estic còmode amb Koeman i espero que ell també ho estigui. Cada vegada ens coneixem més”, va explicar, atès que va ser Josep Maria Bartomeu qui va contractar el neerlandès. El 2003 Rijkaard tampoc no va ser la seva primera opció i després es van avenir molt.

Sempre costa, després d’alguna crisi, que la llotja i la banqueta es deixin de mirar mútuament amb recel. Per això el mandatari va voler anar més lluny i va prometre que no hi haurà ingerèncie­s en el dia a dia. El president blaugrana no va tenir objeccions a afirmar que el tècnic és qui mana. “Koeman té tot el poder en el terreny esportiu. Té el nostre suport, respecte i confiança i tindrà tota l’ajuda quan en pugui necessitar”.

Llimades les diferèncie­s, Laporta no oblida que l’exigència amb ell al comandamen­t torna a ser alta, màxima. La directiva i la direcció de futbol estan satisfetes amb l’equip que han confeccion­at per a la temporada 2021-2022 i el

L’últim fitxatge del Barcelona, Luuk de Jong, va estrenar la tercera samarreta, amb què l’equip competirà a la Champions, en la seva presentaci­ó, en què també hi va ser el seu fill Cody, de sis mesos

Koeman té plens poders al terreny esportiu; jo estic còmode amb ell” Joan Laporta

president insisteix que el Barça acabarà lluitant per aixecar títols. “Fem equips per competir i guanyar. Aquest equip és per intentar guanyar. Competirem molt bé. Crec que tenim una gran plantilla i els jugadors estan més motivats que mai”.

En aquest sentit, Laporta es va dirigir al barcelonis­me per demanar unió i un vot de confiança. “Jo crec que l’afició està molt esperançad­a. Però si l’afició està desanimada, l’animarem. Són conscients que hem pres decisions que s’havien de prendre. Si no, posàvem en risc la institució. El Barça està per damunt de tothom, també del millor del món. Amb el suport de l’afició competirem per guanyar”, va ser el seu missatge.

Cal no oblidar que el Barcelona s’ha vist molt debilitat durant el mercat, en què ha perdut Messi i ha cedit Griezmann. “Les condicions eren duríssimes. Ha estat el mercat de fitxatges més difícil que hem viscut. Continuem treballant per deixar la massa salarial en un 70% dels ingressos. Així, la pròxima finestra de fitxatges ja podrem treballar amb més normalitat”, va avançar.

En aquesta direcció cal veure l’anunci que la renovació de Sergi Roberto està a punt, amb un sou

sensibleme­nt inferior, com ja van fer els altres tres capitans. “Ja està tancada i acordada. Només falta signar. El gest dels quatre no l’oblidarem mai, són herois del barcelonis­me”.

La plantilla va quedar tancada amb l’arribada, cedit pel Sevilla, de Luuk de Jong. En la seva posada de llarg, el davanter neerlandès, una petició de Koeman –van coincidir a la selecció oranje– pel seu joc aeri, fins i tot va fer un petó l’escut de la samarreta que els blaugrana estrenaran a la Champions dimarts contra el Bayern. “Vaig començar al De Graafschap, un club petit dels Països Baixos, i amb 31 anys arribo al club més gran. He guanyat títols al meu país i a Europa, però això és un sentiment increïble”, va dir el punta.c

La renovació de Sergi Roberto està acordada i feta, només falta la firma”

Ha estat el mercat més difícil; a la pròxima finestra ja treballare­m amb més normalitat”

 ?? DAVID RAMOS / GETTY ??
DAVID RAMOS / GETTY

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain