La Vanguardia (Català-1ª edició)

A dos passos de tot

Djokovic ja és a semifinals i veu més a prop l’objectiu de guanyar els quatre grans el mateix any

- CANDY RODÓ Nova York. Correspons­al

“Són els tres millors sets que he jugat fins ara en el torneig”. Novak Djokovic havia tornat a remuntar un set en contra per imposar-se al vuitè del rànquing, Matteo Berrettini, en quatre mànegues i aconseguir una plaça a les semifinals d’aquesta nit. L’italià, a qui el serbi anomenava “el martell”, per la potència del seu servei i de la seva dreta, va aconseguir mantenir el ritme durant el primer parcial, que va guanyar per 5-7. Però en les tres mànegues següents el número u no va donar opció que el martell sortís de la forja i es va acabar imposant per 6-2, 6-2 i 6-3.

“Crec que vaig aconseguir elevar el nivell del meu tennis”, analitzava molt satisfet. “Quan vaig perdre el primer set em vaig posar en un altre nivell i m’hi vaig quedar fins a l’últim punt. Això m’anima i em dona molta confiança abans de les semifinals”. Aquest era el novè partit d’aquest any en un Grand Slam (i el tercer en aquest Open) en què el de Belgrad cedia el primer set però es proclamava guanyador. El fet que superés cada un d’aquests dèficits als campionats més importants del circuit deixa clara la força mental del llegendari jugador. És una de les seves armes més letals. “Ell es va merèixer guanyar el primer set. En aquell moment jo vaig mantenir la calma. Em vaig dir: ‘Passi el que passi, continua endavant’. I llavors vaig sentir que ascendia a un altre nivell de concentrac­ió i de calma que alhora em va ajudar a llegir més bé el seu joc i perfeccion­ar el meu. Va resultar en una victòria”.

Aquest triomf el deixa a dos passos de la història, amb permís d’Alexander Zverev, el seu rival d’avui. L’alemany s’ha trobat amb Djokovic nou vegades i l’ha derrotat tres cops. El partit més recent, a Tòquio, és una espina que el serbi porta clavada. “Els Jocs Olímpics

El serbi s’enfrontarà ara a Alexander Zverev, el seu botxí als Jocs Olímpics

van tenir un final dur per a mi emocionalm­ent”, reconeixia, “però vaig dominar el torneig fins a les semifinals. Vaig estar 6-1, 3-2 contra Zverev, que estava jugant molt bé. Vaig jugar un grandíssim tennis. Després, desafortun­adament, el meu joc es va enfonsar”.

Djokovic va continuar lloant el germànic i es va aventurar a augurar què pot passar en la seva semifinal. “En Sascha no ha tornat a perdre [des de Tòquio]. Juntament amb Medvédev, és el que està en més bona forma. Però és a cinc sets. És un Grand Slam. Mirant els seus resultats els últims anys, ha jugat molt bé en aquesta pista. Va estar a un parell de punts del seu primer Grand Slam aquí l’any passat contra en Dominic [Thiem]. Sé que serà una batalla. Aquestes són les tanques que necessito superar per arribar a la destinació desitjada”. A l’altra semifinal s’enfronten Daniïl Médvedev i Felix Auger-Aliassime, que només s’han creuat una vegada, fa tres anys, amb victòria per al número 3 del món. “Llavors ell era 50è o 60è del rànquing i jo no estava ni entre els cent primers. És una situació molt diferent”, explicava el canadenc, actual número 15. “Necessito lligar-me bé els cordons, perquè correrem molt”.c

 ?? GEOFF BURKE / REUTERS ?? Djokovic celebrant la victòria
GEOFF BURKE / REUTERS Djokovic celebrant la victòria

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain