La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Moncloa prefereix no prorrogar la negociació sobre l’ampliació del Prat

-

teix Govern espanyol podria allargar la vigència del document aeroportua­ri actual per un termini inferior a un any per mitjà d’un decret llei. A més a més, en una negociació política les posicions acostumen a ser molt dinàmiques fins que es troba el punt just de l’acord, i per això encara ningú no exclou cap possibilit­at.

Per la seva banda, el president de la Generalita­t, Pere Aragonès, es va mostrar contrariat pel fet que el Govern central afronti aquest tema a cop de declaracio­ns públiques, ja que, a parer seu, “aquesta no és manera de treballar”. I va assegurar que ell no pensa entrar en una “espiral de declaracio­ns”. “Hem vist com el Govern de l’Estat ens notificava a través dels mitjans que suspenien el projecte, hem vist detalls que ja venien predetermi­nats”, va lamentar, i davant tot plegat va apostar per intentar encarrilar la polèmica a partir de contactes discrets, perquè “això no es pot resoldre mitjançant declaracio­ns als mitjans de comunicaci­ó”. “Si tenen res a dir o a proposar, que contactin amb el Govern de Catalunya” o directamen­t amb ell, va concloure.

La via per encarrilar la crisi no seria, en cap cas, la taula de diàleg

Aragonès aposta per la discreció i perquè contactin amb ell “si tenen res a dir o a proposar”

que en teoria s’ha de reunir aquesta setmana a Barcelona. En això sembla que estan d’acord totes les parts, però així i tot Raquel Sánchez va deixar la porta oberta a tractar la qüestió per si de cas. “No és el fòrum idoni, aquest tema no és objecte de la taula de diàleg, però si es planteja se’n pot parlar”, va proposar. El Govern no ho preveu en cap cas, perquè fa dies que no es cansa de repetir que és una taula de negociació política i ahir els socis van tornar a rebutjar explícitam­ent que l’afer aparegui en aquesta trobada. “Hi ha un espai per parlar de cada cosa”, va advertir la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, mentre que la de JxCat, Elsa Artadi, va considerar que seria “el súmmum del cinisme” que el Govern espanyol plantegés la qüestió precisamen­t a la taula de diàleg.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain