La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PSC reprèn contactes amb ERC i JxCat per renovar càrrecs pendents

- LUIS B. GARCÍA Barcelona

Fins ara només hi ha hagut “converses informals”, però al PSC asseguren que hi podria haver reunions avui mateix o al llarg d’aquesta setmana amb l’objectiu d’emprendre la renovació dels 112 càrrecs públics de 28 organismes que depenen de l’acord parlamenta­ri.

Els socialiste­s volen liderar aquest tema per visibilitz­ar la paràlisi que hi ha. Els seus vots són necessaris per renovar òrgans de govern com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisua­ls (CCMA), i per això la portaveu del PSC, Alícia Romero, al juliol va enviar una carta a les formacions de la Cambra per instar-les a implicar-s’hi en el nou curs polític.

Arribat el setembre, el PSC ha reprès els contactes per explorar un acord que permeti renovar, entre d’altres, els quatre organismes més representa­tius amb direccions caducades des de fa anys: la CCMA, la Sindicatur­a de Greuges, la Sindicatur­a

Els socialiste­s obren “converses informals” que podrien derivar en reunions aquesta setmana

de Comptes i el Consell de Garanties Estatutàri­es.

Ara per ara el PSC no ha fet més que “posar el tema sobre la taula”, expliquen, i malgrat que veuen “bona predisposi­ció” en la resta de grups, de moment no han rebut “un contrast” favorable que permeti “posar en marxa” una negociació. A més a més, els socis del Govern mostren “agendes diferents”: “ERC voldria renovar la CCMA, tot i que no s’ha mogut, però Junts no té pressa”, contrasten.

Ara com ara “no hi ha ni calendari de reunions ni noms sobre la taula”, i al PSC són conscients de la dificultat que comportarà un acord global, sobretot en el cas de la CCMA, en què els de Salvador Illa posen com a condició posar en marxa una “refundació” dels mitjans públics catalans.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain