La Vanguardia (Català-1ª edició)

Guerra oberta entre Génova i Ayuso pel lideratge del PP madrileny

Egea recorda que els líders autonòmics treballen per fer president Casado

- CARMEN DEL RIEGO Madrid

La direcció nacional del PP ja no calla. Les insolèncie­s i moviments de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per liderar el partit a Madrid, malgrat les advertènci­es de Génova que no és el moment d’obrir aquest meló, ha acabat fent enfadar el president del PP i el seu equip. Els esforços dels populars van dirigits a donar un impuls definitiu al lideratge de Pablo Casado amb la convenció organitzad­a per a l’octubre a València perquè el protagonis­me estigui en el líder popular, però les aspiracion­s de Díaz Ayuso desvien el debat d’on realment el vol posar Génova.

Si des de la direcció nacional tots els missatges a Isabel Díaz Ayuso han estat que aquest tema no toca, que no és el moment perquè el congrés correspon al primer semestre del 2022, la presidenta madrilenya insisteix a avançar-lo o que tingui lloc al principi d’aquest semestre.

La reacció, de nou, del número dos del partit i mà dreta de Pablo Casado, Teodoro García Egea, va tornar a ser que el calendari aprovat per la junta directiva nacional per celebrar els congressos uniprovinc­ials va ser el primer semestre del 2022, i no hi ha res més a dir.

García Egea va tornar a no poder col·locar el seu missatge; més ben dit, el del comitè de direcció, que té molt a veure amb la pujada del preu de la llum, el control al Govern central o les acusacions a Pedro Sánchez de no haver convocat la comissió de delictes d’odi després de les agressions a un membre del PP al País Basc o els atacs de radicals a la policia a Barcelona, com va fer quan va tenir lloc la denúncia falsa d’un jove per homofòbia. Res d’això no va tenir cabuda al torn de preguntes de la roda de premsa celebrada després de la reunió del comitè de direcció, que van ser monotemàti­ques sobre l’anunciada candidatur­a de Díaz Ayuso a la presidènci­a del PP de Madrid, sobretot després del suport expressat per l’expresiden­ta de la Comunitat i del PP madrileny Esperanza Aguirre.

Unes declaracio­ns que Génova no dubta a atribuir a la mateixa Ayuso però que no han molestat tant com el dubte que ha introduït la presidenta madrilenya sobre la seva presència a la convenció del partit del primer cap de setmana d’octubre. Ja havia estranyat que Díaz Ayuso organitzés un viatge a Estats Units en vigílies de la convenció per mirar de treure protagonis­me a Casado, diuen a Génova, que han concebut aquella setmana per llançar els missatges principals de la convenció. Però que ara hagi deixat entreveure que podria no ser a València, a la taula de presidents autonòmics, dissabte, ha esgotat la paciència de la direcció nacional. “Com a presidents autonòmics que són, segur que hi seran tots per continuar treballant perquè Pablo Casado sigui president del Govern”, va dir García Egea.

La presidenta evita confirmar si anirà a la convenció del partit a l’octubre per un viatge als Estats Units

Tot i això, des de la Puerta del Sol (seu de la Comunitat de Madrid) no confirmen la presència d’Ayuso i subratllen que si arriba és perquè haurà anul·lat de l’agenda dos actes de divendres i que hi arribarà sense dormir, però no aclareixen res més.

La situació del PP madrileny s’està complicant, i les paraules d’Esperanza Aguirre, en una entrevista a La Razón en què no només fa costat a Ayuso sinó que anomena “niñatos” i “chiquilicu­atros” als que envolten l’alcalde i Pablo Casado, han avivat més la polèmica. La resposta de García Egea: “La convidaré perquè vingui a Génova, on hi ha gent que es passa el dia treballant per un projecte nacional”, que serà, subratllen al PP, el que portarà Pablo Casado a la Moncloa i posarà fi a la presidènci­a de Sánchez. I després va assenyalar que Aguirre està equivocada i que no ha estat Díaz Ayuso qui ha fet l’oposició al presidentd­elGovernce­ntral.

 ?? EDUARDO PARRA / EP ?? Teodoro García Egea ahir a la seu del PP durant la roda de premsa setmanal
EDUARDO PARRA / EP Teodoro García Egea ahir a la seu del PP durant la roda de premsa setmanal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain