La Vanguardia (Català-1ª edició)

Immaculada

- Gemma Ribas Maspoch

Sempre surt de casa impecable. Entre setmana sol optar per l’estil clàssic. Peces de qualitat, confeccion­ades amb teles llises i colors harmonioso­s i combinades amb accessoris moderns que li donen un toc elegant. Algun dia opta per l’urban chic i arriba a la feina en leggings, americana llarga i talons alts. I aquest estiu, a Menorca, ha captivat amb estampats estiuencs, minifaldil­les, puntes, transparèn­cies i el seu vestit llarg de ganxet.

Li agrada tot el que és natural perquè la bellesa eco és la millor. Utilitza productes elaborats amb extractes de plantes, olis vegetals i essencials i ungüents procedents directamen­t de la mare natura, tot i que mirant el que hi ha dins del pot, no ho sembli. La sostenibil­itat del planeta és tendència i, ja se sap, si vols canviar el món, has de començar per tu mateixa.

Per descomptat, res de fumar ni ingerir productes tòxics, excepte en algunes ocasions en què cal desfogar-se i que està absolutame­nt prohibit explicar. Comença el dia amb una beguda antioxidan­t a base de fruites i d’arrels. En el seu rebost no hi falten mai els suplements, extractes i probiòtics que compra a la botiga healthy de barri. I munts d’aigua embotellad­a. Els lactis i els productes amb gluten, ni mirar-los.

Una de les alegries més grans dels últims anys va ser la inauguraci­ó d’una cafeteria orgànica prop de la seva oficina. Des del moment que la va descobrir, va saber que aquell local tranquil, lluminós, tot de fusta i amb plantes penjant de les parets seria un dels seus racons preferits. La carta de smoothies detox, infusions, cafès bio, plats elaborats a base de productes de proximitat i pastissos artesans i ecològics li ho va confirmar.

Ja no pren la primera beguda saludable del dia a casa. S’esbandeix la boca amb una cullerada d’oli de coco cru, com Gwyneth Paltrow, es vesteix, s’empolaina i surt directa cap a la cafeteria. Quan hi arriba fa mitja hora que l’han obert i fa olor de net. Demana la seva comanda. Puja un reels a Instagram. S’ho pren. Va al servei. Ni en broma s’asseurà a la tassa. Encara que estigui impol·luta. Des de petita li han ensenyat a fer pipí sense seure. Quan surt del lavabo, deixa gotes al seient i de vegades alguna a terra. La seva cafeteria ja no està immaculada. Ella sí.c

Si vols canviar el món, has de començar per tu mateixa

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain