La Vanguardia (Català-1ª edició)

La zona esportiva de la UB es perfila com a ubicació del Clínic

L’àrea de la part alta de la Diagonal permetria el futur desenvolup­ament de l’hospital

- RAMON SUÑÉ ÓSCAR MUÑOZ Barcelona

L’espai que ocupa la zona esportiva que la Universita­t de Barcelona (UB) té a l’entrada de la ciutat per la Diagonal, en uns terrenys limítrofs amb el municipi de l’Hospitalet de Llobregat, és el preferit per aixecar el futur hospital Clínic. Entre les ubicacions estudiades aquesta és, segons han confirmat diverses fonts consultade­s per La Vanguardia, la que presenta les millors condicions per a la construcci­ó del nou centre hospitalar­i en una operació de gran envergadur­a –una de les més grans que s’hauran dut a terme a Barcelona des dels Jocs Olímpics, amb un cost econòmic que requerirà futurs acords– encara en fase embrionàri­a i que difícilmen­t estarà a punt en menys de deu o quinze anys.

Els propers dies està previst que les diverses institucio­ns interessad­es en aquesta qüestió rebin l’informe d’avaluació de les possibles seus del futur Clínic que han dirigit Ramon Sanabria i Ramon Canal, comissiona­ts que s’han encarregat dels aspectes urbanístic i mèdic, respectiva­ment.

El futur del Clínic s’està tractant amb la màxima discreció i sigil per totes les parts implicades, que volen fer pública la solució només en el moment que hi pugui haver tots els caps lligats. No obstant això, les fonts consultade­s per aquest diari indiquen que l’opció de la zona esportiva de la UB surt més ben parada que altres possibles emplaçamen­ts. Entre aquests altres emplaçamen­ts, com ja va informar La Vanguardia l’1 de juliol, figuren una part de les instal·lacions de la Fira a Montjuïc, la caposar serna militar del Bruc i el recinte de l’escola Industrial. Aquest últim ha quedat descartat per raons d’espai i patrimonia­ls. També són pràcticame­nt nul·les les opcions de la caserna del Bruc, per la dificultat d’arribar a un acord amb el Ministeri de Defensa, i de la Fira, ja que la instal·lació del Clínic a Montjuïc xocaria amb els plans ja anunciats de remodelaci­ó del recinte firal.

La incorporac­ió dels terrenys de la UB permetria al Clínic disde la superfície total necessària per millorar els estàndards de qualitat assistenci­al i sanitària futurs. Fa temps es va estimar que necessitar­ia 270.000 m2. Els 100.000 m2 de sòl de la zona esportiva università­ria, que permetran aixecar una quantitat superior en sostre, ho assegurari­en.

L’elecció dels terrenys de la UB dependrà en tot cas d’una

metres quadrats

Les opcions dels terrenys de la Fira a Montjuïc, la caserna del Bruc i l’Escola Industrial es dilueixen

Les facilitats d’accés són un dels factors que inclinen la balança cap a les pistes università­ries

decisió política que hauran de prendre, no gaire després que es conegui l’informe tècnic, la Generalita­t, l’Ajuntament i la Diputació. Tot i això, no sembla que hi hagi d’haver excessius problemes per posar d’acord totes les parts. Després d’un any de converses, les institucio­ns van firmar un protocol al febrer per estudiar la remodelaci­ó, ampliació i millora del Clínic, que no pressuposa­va res sobre la ubicació de les futures instal·lacions hospitalàr­ies. La intenció inicial era deixar resolta la incògnita abans d’aquest estiu, tot i que finalment el calendari es va endarrerir fins a la tardor.

L’operació de les pistes università­ries també afectaria la UB, que caldria compensar segurament amb una permuta de terrenys. L’actual complex esportiu té, entre altres equipament­s, un pavelló, piscines, pistes de tennis i pàdel, frontó, camps de futbol i de rugbi, pista d’atletisme i poliesport­ives a l’aire lliure.

El projecte, així mateix, tindria impacte a l’Ajuntament de l’Hospitalet. De fet, el segon municipi en població de Catalunya tenia intencions de desenvolup­ar en aquesta part de l’àrea metropolit­ana el nou hospital General de

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Les pistes poliesport­ives de la Universita­t de Barcelona (UB) són en un dels extrems de l’avinguda Diagonal
LLIBERT TEIXIDÓ Les pistes poliesport­ives de la Universita­t de Barcelona (UB) són en un dels extrems de l’avinguda Diagonal
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain