La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aeroport, porta a porta, terrasses i civisme, a comissió

- RAÚL MONTILLA Barcelona

La divisió entre els dos partits del govern municipal sobre l’ampliació de l’aeroport, socialiste­s a favor i comuns en contra, serà un dels temes que protagonit­zarà les comissions municipals que es desenvolup­aran durant avui i dimecres amb compareixe­nça de l’executiu local inclosa. Després de l’aturada del mes d’agost, també tornaran a la picota política municipal l’urbanisme tàctic, començant per les terrasses, l’incivisme i els botellots, així com el polèmic porta a porta de Sant Andreu, que la majoria de l’oposició és partidària que se suspengui i es deixi de tensar la corda amb els veïns.

Esquerra també proposarà de modificar les ordenances per prohibir la venda d’alcohol des de les 22 hores i que les begudes no puguin ser visibles al carrer, així com el reforç del servei de neteja. Per la seva part, Ciutadans sol·licitarà un pla de gestió d’ordre públic i la convivènci­a perquè durant la Mercè no es repeteixin els botellots de les festes de Gràcia o de Sants. El Partit Popular, en la mateixa línia, reclamarà que el govern municipal dugui a terme un pla de xoc contra els botellots.

Per la seva part, JxCat tornarà a instar el govern local que paralitzi “de manera urgent” el polèmic servei de recollida d’escombrari­es, que continua generant rebuig entre els veïns i que també deixi en suspens l’aplicació del sistema als següents barris previstos: tant a Horta com a Sant Antoni, que encara no tenen possible data d’inici.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain