La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’hospital mantindrà una part dels serveis a l’Esquerra de l’Eixample

-

l’Hospitalet. Aquest projecte quedaria subsumit en el del nou Clínic, però el propòsit de crear un hub que vinculés les ciències de la salut amb l’esport podria encaixar en l’operació d’ampliació i trasllat parcial del centre mèdic de l’Esquerra de l’Eixample. Precisamen­t al costat de les instal·lacions de la UB, aquesta ciutat disposa del complex poliesport­iu municipal l’Hospitalet

Nord –estan separats per un carrer–. I al voltant –fins a la carretera de Collblanc– té diversos terrenys sense edificar.

Un element clau perquè la zona esportiva de la Universita­t de Barcelona sigui la preferida d’entre les ubicacions preselecci­onades és la seva excel·lent comunicaci­ó. No en va, quan fa uns anys es va plantejar la idea de traslladar el Camp Nou just a aquest punt, la connectivi­tat va ser un dels arguments a favor seu.

L’àrea en qüestió és al costat de la B-23 i la Diagonal i la ronda de Dalt, i no gaire lluny de l’estació de Zona Università­ria de l’L3 del metro, que podria donar-li servei. La prolongaci­ó d’aquesta línia per Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Feliu –dibuixada als plans d’infraestru­ctures a llarg termini, concretame­nt al PDI 2021-2030– podria tenir una parada al costat del futur complex del Clínic que també serveixi al veí hospital infantil de Sant Joan de Déu.

D’altra banda, com que no es troba en ple centre de la ciutat i envoltat d’habitatges, el Clínic de la Diagonal seria menys conflictiu que l’actual de l’Eixample pel que fa a la contaminac­ió acústica generada per les ambulàncie­s.

Tot i això, l’operació de la Diagonal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain