La Vanguardia (Català-1ª edició)

Interior defensa el dispositiu del cap de setmana a les autopistes malgrat les cues

- ACN Barcelona

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha defensat el dispositiu de l’operació de tornada de diumenge tot i les cues que es van formar a l’AP-7 en el que era el segon cap de setmana des de l’alliberame­nt de la majoria de peatges.

“A partir de les nou va funcionar bastant bé”, va dir ahir Elena a La 2 i Ràdio 4. El conseller va exposar que diumenge hi va haver dos accidents i que van haver d’aturar la instal·lació del carril addicional a l’AP-7 nord, una de les principals novetats de l’operació, per un xàfec que va caure a la Roca del Vallès.

Trànsit preveu repetir les mesures els caps de setmana de setembre. Tot i que abans-d’ahir es van tornar a repetir les retencions, Joan Ignasi Elena considera que la situació va ser “notablemen­t diferent” i amb menys cues que el mateix cap de setmana de fa dos anys, quan les autopistes eren de pagament.

En la mateixa línia s’ha expressat el director del Servei

Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, a TV3 i Catalunya Ràdio. Lamiel ha fet una valoració “positiva” de les mesures amb el mateix argument: que les cues van ser inferiors a les del 2019 i també perquè es van acabar abans que el cap de setmana anterior. Segons Lamiel, les mesures “han funcionat” i per això la idea és mantenir-les durant els propers caps de setmana del mes de setembre, com estava previst, així com restringir la circulació de camions de les 17 h a les 22 h per l’AP-7. El director de Trànsit considera la mesura

“adequada i proporcion­al”, però ha afegit que estan oberts a parlar amb el sector dels transporti­stes els pròxims dies. La prohibició va afectar 257 camions a Tarragona i 56 al peatge de Martorell, així com 201 que es van desviar.

Tant Elena com Lamiel han insistit al Ministeri de Transports que s’afanyi a retirar les infraestru­ctures dels peatges. El conseller ha retret a Transports que no hagi començat l’adjudicaci­ó per treure-les i l’ha instat a començar tràmits d’urgència.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain