La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’educació viària es presenta com a solució als patinets

-

Malgrat els molts detractors que tenen els patinets, cada vegada són més els usuaris i els que s’ho plantegen. Fins a tres de cada quatre enquestats consideren la micromobil­itat elèctrica un element essencial per solucionar els problemes de mobilitat urbans. En aquest sentit, un 63% dels barcelonin­s afirmen que faria servir més el transport públic si tingués a prop serveis de micromobil­itat per arribar a la seva parada més propera o al punt final de la seva destinació. El percentatg­e s’eleva tres punts entre els enquestats que viuen al centre de la ciutat. La intermodal­itat entre el tren o el metro per al desplaçame­nt gran i el patinet per a l’última milla és una tendència a l’alça en aquelles ciutats on hi ha l’opció, com Madrid.

A la capital espanyola els resultats

Els serveis de micromobil­itat es veuen com una bona combinació amb el transport públic

sobre la percepció dels ciutadans davant els patinets és més positiva que a Barcelona. Puigví ho atribueix a l’existència d’una regulació dels patinets compartits. “Si s’estimula i s’ordena correctame­nt, la gent el veu amb més bons ulls”, valora. A Barcelona aquesta mena de servei, de moment, està prohibit i no serà una realitat fins que l’Ajuntament descongeli el concurs públic per adjudicar les llicències, encallat entre dubtes tècnics i jurídics sobre la fórmula de repartimen­t òptima davant la vintena d’empreses interessad­es.

Per filar molt prim, un 68% dels enquestats demanen un sistema tarifari integrat conjunt que inclogui els serveis de mobilitat compartida amb el transport públic.

L’esperada T-Mobilitat seria un sistema tecnològic­ament adaptat per a això, però el desenvolup­ament executat fins al moment ni tan sols no preveu incorporar el Bicing fins d’aquí uns anys.c

 ?? XAVIER CERVERA / ARXIU ?? Una noia en patinet elèctric per un carrer de Barcelona
XAVIER CERVERA / ARXIU Una noia en patinet elèctric per un carrer de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain