La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’històric club Sant Josep lluita per la supervivèn­cia

- FEDE CEDÓ Badalona

El popular club de bàsquet de Badalona no pot començar la temporada per una denúncia veïnal

El club de bàsquet Sant Josep de Badalona, amb més de 80 anys d’història, s’enfronta ara a un dels seus pitjors presagis, el tancament de les instal·lacions. La denúncia d’un veí, que acusa el centre esportiu de provocar soroll reiteradam­ent, se suma a la intenció del propietari, l’arquebisba­t, de construir al solar una residència de gent gran.

El popular Sant Pep no podrà començar la temporada al seu pavelló perquè no han prosperat les al·legacions a l’expedient incoat a instàncies d’un veí pel soroll de l’activitat. El club es va comprometr­e abans de l’estiu a insonoritz­ar el pavelló, però segons el Consistori només ho ha aconseguit en un terç de la instal·lació.

A més a més, ara el denunciant nega el permís perquè els tècnics accedeixin a casa seva per fer les medicions. És la via perquè, en cas que demostrin una reducció de decibels, puguin continuar desenvolup­ant les activitats.

El centre esportiu badaloní, per si no tingués prou problemes, és l’inquilí de l’arquebisba­t de Barcelona, que l’any passat ja els va posar a la corda fluixa quan va intentar una operació immobiliàr­ia per construir una residència i traslladar les instal·lacions esportives a una altra ubicació.

Segons el govern municipal, no es pot passar per sobre d’una decisió judicial, per la qual cosa considera “una irresponsa­bilitat” que els descarregu­in tota la culpa. El 22 de juny el servei de disciplina urbanístic­a es va veure obligat a precintar el pavelló per diverses deficiènci­es, com ara la reparació de la paret mitgera amb la finca del propietari denunciant. Tot i això, el procés judicial s’havia iniciat el setembre del 2017 i les obres no van començar fins al març del 2020.

Lamentable­ment, a la ciutat tampoc no hi ha espais disponible­s en altres instal·lacions perquè el CB Sant Josep, amb 300 esportiste­s a càrrec, pugui seguir fent la seva activitat, de manera que la situació és límit. Com a únic recurs el club ha emprès accions de protesta, com ara manifestac­ions i denúncies públiques.

En l’àmbit polític no tothom dona suport a la reivindica­ció, però n’hi ha que, com Guanyem Badalona, aprofiten per reclamar una moció de censura contra l’alcalde, Xavier Garcia Albiol.c

 ?? SANT JOSEP BDN ?? Els equips del Sant Josep, mobilitzat­s contra el tancament
SANT JOSEP BDN Els equips del Sant Josep, mobilitzat­s contra el tancament

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain