La Vanguardia (Català-1ª edició)

El vigilant intranquil

El capità dels bavaresos, el porter Neuer, vaticina un matx més igualat que el 2-8, però avisa Ter Stegen: “Atacarem”

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Els porters sempre viuen perillosam­ent. Ni tan sols poden estar tranquils el dia en què el seu equip marca vuit gols. Potser el futbolista del Bayern que menys va gaudir el 14 d’agost del 2020 va ser Manuel Neuer. Segur que al porter alemany no li va fer ni una mica de gràcia recollir dues vegades la pilota de dins de la seva porteria. Una per un autogol d’Alaba. Una altra per un bon remat de Luis Suárez. Per sort, nou dies després, aixecava la Champions –la seva segona– després de guanyar 1-0 la final.

“Un no oblida partits com el del 2-8”, deixa clar el porter. “Sé que va fer mal a Barcelona però allò era una eliminatòr­ia i ara és una fase de grups. Tenim nous jugadors i ells també. També els entrenador­s són nous. No serà el mateix partit. Serà molt equilibrat perquè tots dos volem començar bé”, va pronostica­r Neuer, que no vol confiances.

Bé ho saben els porters dels grans equips, els porters no poden despistars­e ni relaxar-se. Ni contra el Barça del 2-8. Ni sense Messi. “Esclar que és una mica estrany jugar contra el Barcelona i que Messi no sigui a la gespa. En el passat, ells es van concentrar molt en Messi. Més tranquil? No ho sé. Un no pot estar tranquil quan juga contra el Barça, sinó permanentm­ent atent i concentrat”. És un d’aquells partits estel·lars”, diu un Neuer sempre previngut.

El porter del Bayern pertany a aquella estirp de guaites que gairebé més que parar es dediquen a evitar les ocasions del rival, que els davanters no li xutin, com també feia Valdés, jugant de lliure. Als 35 anys, Neuer ha sublimat aquella posició. Per a disgust de Ter Stegen, que encara espera arrabassar-li el lloc de titular en la Mannschaft. “No sé si demà (per avui) li tocarà parar molt. Nosaltres volem atacar i hem demostrat que podem ficar molts gols i crear ocasions”, l’avisa. Això sí, va desitjar veure’l en la pròxima convocatòr­ia de la selecció, després de l’operació de genoll del porter barcelonis­ta.

Neuer, que va arribar el 2011 del Schalke 04, forma amb Thomas Müller i Lewandowsk­i la columna vertebral del Bayern, a la qual s’han afegit Kimmich i Goretzka després de perdre Alaba i Jerome Boateng. Per això té consells per als més joves, com Jamal Musiala, la promesa que aquest curs ha jugat en els sis partits (4 gols) fins ara. “Per Jamal és un somni jugar al Camp Nou”, li va dir ell, que complirà 120 partits a la Champions a l’Estadi.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain