La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sánchez actualitza l’agenda per al retrobamen­t i garanteix inversions

L’Executiu veu Junts “descol·locat” perquè no aconseguei­x dinamitar la trobada

-

la Moncloa al·leguen que si Sánchez ha decidit assistir avui a la reunió és justament per donarli “la màxima transcendè­ncia institucio­nal”. Una decisió del president que, asseguren, va deixar “descol·locat” Junts, ja que, a parer seu, la formació de Carles Puigdemont “apostava pel fracàs de la taula”. Per això, segons lamenten, JxCat va proposar uns delegats “inassumibl­es” per Aragonès i per Sánchez, atès que no formaven part del Govern. “El marc sempre ha estat que hi vagin delegacion­s dels dos governs, no n’entenem cap altre”, va concloure ahir la portaveu de l’Executiu, Isabel Rodríguez. “Donem suport a la proposta que acaba de llançar el president de la Generalita­t”, va subratllar la ministra, després que Aragonès exclogués Junts si no proposen consellers de la seva quota.

Amb tot, a la Moncloa deixen en mans d’Aragonès la resolució del xoc intern amb el seu soci del Govern, però descarten que Junts pugui “dinamitar” la cita, per més que ho pretengui. “La taula se celebrarà”, conclouen. Amb Junts o sense. “El president de la Generalita­t és la persona legitimada per triar la seva delegació”, va insistir Rodríguez. Igual que Sánchez va designar la seva, els treballs de la qual coordinarà Bolaños.

El director de gabinet de Sánchez, Óscar López, prosseguia ahir tancant a correcuita amb el cap de gabinet d’Aragonès, Sergi Sabrià, els serrells pendents de la jornada. Incloent-hi la compareixe­nça dels dos presidents després de la seva trobada, que no serà conjunta sinó consecutiv­a.

“Per a nosaltres aquesta taula és molt rellevant i la presència del president demostra la nostra voluntat inequívoca que sigui un espai de treball eficaç i al màxim nivell polític, per poder avançar en la resolució dels problemes concrets”, apunten a La Vanguardia fonts de la Moncloa. “Ens ho prenem molt seriosamen­t”, asseguren. Per bé que també adverteixe­n que fa més de deu anys que el conflicte català està enquistat i no es pot pretendre que es resolgui “en una tarda”.c

 ?? DANI DUCH ?? El president del Govern central, Pedro Sánchez, va assistir ahir a la sessió de control al Senat
DANI DUCH El president del Govern central, Pedro Sánchez, va assistir ahir a la sessió de control al Senat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain