La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sánchez i Aragonès compareixe­ran a la galeria gòtica del Palau de la Generalita­t

- SILVIA HINOJOSA Barcelona

Una escenograf­ia sòbria i de treball espera aquesta tarda la delegació del Govern espanyol que va al Palau de la Generalita­t per mantenir una nova reunió de la taula de diàleg –la segona, després de la cita del 26 de febrer del 2020, a la Moncloa– entre els governs espanyol i català. Els presidents Pedro Sánchez i Pere Aragonès es reuniran en primer lloc en privat, a la Sala Verge de Montserrat, i després compareixe­ran, per separat, a la galeria gòtica, van informar ahir fonts de la Presidènci­a. En primer lloc parlarà Sánchez i després l’amfitrió, Aragonès.

A continuaci­ó, es farà una fotografia de grup dels dos equips negociador­s, a la mateixa galeria gòtica. I després les delegacion­s dels dos executius travessara­n el pati dels Tarongers i es dirigiran a la Sala Torres Garcia per asseure’s a la taula i seguir el diàleg. En realitat, seran diverses taules modulars, de fusta fosca, les que s’hauran disposat, en funció dels assistents. La previsió inicial era de set per la delegació espanyola i sis per la catalana. Finalment seran cinc per part espanyola i tres per la catalana, encara que Aragonès va deixar la porta oberta a Junts perquè tornés a la taula.

La Sala Torres Garcia és un espai polivalent, on es fan reunions institucio­nals de tota mena. A les parets d’aquesta dependènci­a hi ha els magnífics frescos que l’artista va pintar a començamen­ts del segle XX per al Saló Sant Jordi, el més noble del Palau, per encàrrec d’Enric Prat de la Riba, president de la Diputació de Barcelona i després de la Mancomunit­at, i que van patir diversos avatars fins a ser novament restituïts tot i que en una sala diferent.

Sánchez serà rebut per Aragonès a primera hora de la tarda a les portes del Palau de la Generalita­t, amb la formació de gala dels Mossos d’Esquadra. És el protocol habitual d’aquest tipus de trobades i el mateix que va fer servir el president Quim Torra, quan va rebre el president Sánchez, el 26 de febrer del 2020, tot i que en aquesta ocasió no hi haurà catifa vermella.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain