La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un jutge obre diligèncie­s contra el jove que va simular l’atac homòfob

- JOAQUÍN VERA Madrid

El jutjat d’instrucció número 52 de Madrid ha obert una investigac­ió penal contra el jove de 20 anys que va denunciar haver estat víctima d’una brutal agressió homòfoba a Malasaña (Madrid) que va resultar ser falsa. El noi, que va confessar –dos dies després de denunciar els fets– que les lesions sofertes van ser consentide­s, es pot enfrontar a una multa d’entre sis mesos i un any per la presumpta comissió d’un delicte de simulació de delicte.

Es tracta del mateix jutge que va obrir diligèncie­s prèvies la setmana passada quan va rebre l’informe de lesions derivat de la presumpta agressió. En aquell atestat es recollia la declaració del denunciant, en què assegurava que vuit encaputxat­s el van assaltar al portal de casa seva al centre de la capital a plena llum del dia.

Segons va relatar, els presumptes agressors li van tallar el llavi i li van marcar amb un ganivet la paraula “marieta” al gluti. Després que la Policia filtrés la denúncia a la premsa, el cas va adquirir una gran repercussi­ó mediàtica i va desfermar una onada de solidarita­t contra les agressions homòfobes. Tot i això, el cas va fer un gir total després que el denunciant confessés davant els agents que les ferides eren fruit d’una pràctica masoquista consentida amb dos homes més. Tot va resultar ser inventat perquè, pel que sembla, la seva parella no descobrís una presumpta infidelita­t.

El magistrat instructor ha acordat l’obertura d’aquestes diligèncie­s prèvies després de rebre l’atestat policial amb totes les dades aportades després de la confessió de la falsa víctima, segons expliquen fonts jurídiques a La Vanguardia. A l’article 457 del Codi Penal es refereix “al que, davant algun dels funcionari­s [...] simulés ser responsabl­e o víctima d’una infracció penal o en denunciés una d’inexistent, provocant actuacions processals, serà castigat amb la multa de sis a dotze mesos”. El cas es podria dirimir en un judici de faltes, que podria celebrar-se d’aquí uns mesos.c

El noi s’enfronta a una possible multa d’entre sis mesos i un any per la presumpta simulació de delicte

 ?? ÁLEX ZEA / EP ??
ÁLEX ZEA / EP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain