La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Diputació estrena pla de barris amb 2,3 milions

- RAÚL MONTILLA Barcelona

Tretze projectes que volen crear comunitat i cohesió, lluitar contra la desigualta­t o la solitud i que, en més d’un cas, també preveuen actuacions a l’espai públic o rehabilita­cions, sense oblidar la dinamitzac­ió econòmica. Tretze iniciative­s que tenen com a escenari poblacions de la província de més de 65.000 habitants i amb un alt índex de vulnerabil­itat, als quals la Diputació de Barcelona destinarà 2,3 milions d’euros aquest any en total. És el seu nou pla de barris.

L’organisme supramunic­ipal va presentar ahir aquesta nova línia d’ajuda als ajuntament­s, inspirada en la que la Generalita­t tripartida va impulsar del 2004 al 2010 (la institució ho va dir obertament). Sota el nom Barris i Comunitats: motors de transforma­ció social, totes les subvencion­s destinades a les diferents iniciative­s seran per la mateixa quantia: al voltant de 175.000 euros. La idea de la Diputació és que els ajuts es repeteixin cada any, almenys amb el mateix import total de 2,3 milions d’euros, per la qual cosa fins al 2023 es destinaran uns 7 milions d’euros.

“Les tretze actuacions es desenvolup­aran durant aquest mandat. Algunes ja estan en marxa i d’altres són noves. Totes són intervenci­ons en àrees urbanes complexes i responen a la lògica de la intervenci­ó social, en què al centre de l’actuació hi ha les persones, especialme­nt les que són més vulnerable­s”, va explicar ahir la diputada d’Igualtat i Sostenibil­itat Social, Lluïsa Moret, a la presentaci­ó del nou pla. La iniciativa implica la firma de convenis amb els ajuntament­s que ahir es van començar a rubricar. Els diferents projectes estan fets des del territori. “Hi ha actuacions previstes, com la creació d’associacio­ns de veïns o la constituci­ó de comunitats de propietari­s per poder accedir a altres ajuts”, va subratllar la també alcaldessa de Sant Boi.

En aquest primer lliurament del pla de barris de l’organisme supramunic­ipal els projectes selecciona­ts tenen com a escenari els barris de Ca n’Anglada (Terrassa), Torre Romeu (Sabadell), Sant Cosme (el Prat), Sant Ildefons (Cornellà de Llobregat), Pare Ignasi Puig-El Xup (Manresa), Cerdanyola (Mataró), La Salut (Badalona), El Fondo (Santa Coloma de

La corporació s’implica en 13 projectes contra la vulnerabil­itat en poblacions de més de 65.000 habitants

Intervenci­ó en al barri del Xup

Projecte d’inclusió comunitàri­a i formaci al barri de Le

La nova ajuda, destinada a l’àmbit urbà, es repetirà cada any fins al final del mandat

Barri de Sa motor de tra social

Camps Blancs T ormació

Teixint Barri a Tacó anyà

Salut emocional al barri Eixample Centre

Pla estratègic de Sant Cosme 2020-2030. Programa de convivènci­a, veïnat i promoció sociocomun­itària

Ajuntament de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain