La Vanguardia (Català-1ª edició)

Veïns de Mataró es mobilitzen per reclamar més seguretat al carrer

- FEDE CEDÓ Mataró

Un miler de veïns de Mataró, la majoria dones, van anar abans-d’ahir a la convocatòr­ia de la manifestac­ió impulsada per l’Associació de Veïns de Cerdanyola, barri on dimecres una jove veïna va patir una agressió sexual per part de quatre joves mentre passejava el gos.

En la concentrac­ió hi van participar membres del govern municipal juntament amb l’alcalde, que va ser increpat diversos cops fins que es va dirigir als manifestan­ts. David Bote va recordar que la insegureta­t “no és una causa només d’uns” i que l’Ajuntament lluita per erradicar la violència i “no deixar cap agressió sense resposta”.

Els veïns van llançar proclames durant el recorregut entre la plaça Isla Cristina de Cerdanyola i l’Ajuntament. La gran majoria lamentaven la insegureta­t que pateixen els barris de Mataró, sotmesos a constants actes delictius que impacten directamen­t en els veïns, com ara robatoris, estrebades, agressions i ocupacions.

El president de l’Associació de Veïns de Cerdanyola, Bangaly Touré, va reclamar “un reforç urgent de la vigilància” i imposar mesures per no haver de “lamentar més violència”, sobretot cap a les dones. La seva al·locució va ser interrompu­da per la multitud amb crits de “més policia”. Des de l’entitat veïnal lamenten que hi hagi persones que encara creguin que “les dones som trofeus de guerra” i recorden que la violència sexual “ens afecta a tots”. Per això reclama el dret a “poder caminar pels nostres carrers sense por”.c

 ?? FEDE CEDÓ ?? Manifestac­ió contra la insegureta­t al barri de Cerdanyola
FEDE CEDÓ Manifestac­ió contra la insegureta­t al barri de Cerdanyola

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain