La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Fira s’enlaira amb el primer saló industrial

- JOSE POLO L’Hospitalet de Llobregat

Tornar a organitzar salons presencial­s després de l’hecatombe de la pandèmia va ser la fase de “represa” de l’activitat firal. El cim es va assolir al juny amb un Mobile World Congress més reduït però complint totes les mesures de seguretat contra la covid amb èxit. Ahir, amb la inauguraci­ó d’Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast, la Fira de Barcelona va entrar en una altra etapa, la de “progressiv­a normalitza­ció” de la seva activitat. Es tracta de la primera fira de l’àmbit industrial de gran mida que es du a terme a Europa des que la pandèmia ho va canviar tot. I el 2022 aspiren a arribar a l’anhelada “normalitza­ció”. “Tenim il·lusió, ambició i expectativ­es”, explica Constantí Serrallong­a, director general de la Fira de Barcelona.

El calendari d’aquí a final d’any és variat i complet. Hi consta des de l’Smart City Expo World Congress fins a l’Automobile Barcelona passant pel Saló Nàutic o el Barcelona Building Construmat, entre altres fires. En total, uns quaranta salons. “El problema està sent quadrar el calendari”, reconeix Serrallong­a, que destaca que algunes d’aquestes cites tenen un gran vessant internacio­nal. En aquest sentit, el director general de la Fira assumeix que ara com ara estan “limitats per la connexió interconti­nental” en l’àmbit de la mobilitat, tot i que en l’àmbit europeu el flux de moviment és “molt normal”.

“Hem demostrat que les fires són segures. Cada una és diferent, per això adaptem la seguretat a cada saló”, explica Serrallong­a, que té “bones perspectiv­es” de cara a l’any que ve i evidencia que les vacunes “s’han notat molt”. “Les empreses ens demanen tornar al contacte presencial. Fa un temps era una incògnita, però és el que ens està passant. El format digital ens serà molt útil entre fira i fira”, sentencia el director general de la Fira de Barcelona.

“És difícil fer grans inversions a través d’una pantalla. Les persones volen veure les màquines funcionant en directe, preguntar..., el cara a cara no es pot substituir, els negocis requereixe­n confiança i la confiança és molt més fàcil d’aconseguir en persona”, considera el president d’Expoquimia, Carles Navarro. Per ser el primer dia, ahir els passadisso­s del recinte de Gran Via registrave­n una bona afluència de profession­als: empreses presentant màquines i nous materials, comercials oferint serveis i directius negociant.

Fins divendres els sectors químic i del plàstic es reuneixen a l’Hospitalet de Llobregat, amb unes expectativ­es d’entre 15.000 i 18.000 visitants, aproximada­ment la meitat respecte a l’última edició. S’han agrupat uns 300 expositors, amb una presència d’un 5% d’empreses internacio­nals. “De les fires industrial­s grans som la primera a la Unió Europea en aquest moment pandèmic”, es felicita Navarro. La sostenibil­itat i els objectius de desenvolup­ament sostenible són dos dels eixos del saló, en què, segons Carles Navarro, es busca demostrar que el sector químic “pretén contribuir a la societat”.c

Després de l’aturada d’estiu, l’activitat firal de Barcelona emprèn el camí cap a la nova normalitat

Quaranta salons fins a final d’any, i les perspectiv­es per al 2022 són encoratjad­ores

 ?? JOSEP LAGO / SHOOTING ?? Expoquimia és la primera fira industrial de gran format a Europa des de la irrupció de la covid
JOSEP LAGO / SHOOTING Expoquimia és la primera fira industrial de gran format a Europa des de la irrupció de la covid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain