La Vanguardia (Català-1ª edició)

El 53è Festival de Jazz de Barcelona aplega 50 concerts

Cimafunk, José James i Chucho Valdés, entre els convidats

- JOSEP PLAYÀ MASET Barcelona

El Retrat de Michele Marullo Tarcaniot, propietat de la família Guardans-Cambó, s’exposa durant tres anys al Museu de Belles Artes de València amb l’esperança de poder allargar la comodat. Es tracta de l’únic retrat pintat per Sandro Botticelli que s’exhibeix a Espanya. / Hèctor Sanjuan

Els organitzad­ors del 53è VollDamm Festival de Jazz de Barcelona van anunciar ahir el cartell complet d’un programa que engega el 20 d’octubre. Richard Bona, Cimafunk, José James, Andrea Motis, Sílvia Pérez Cruz i Madeleine Peyroux són els nous noms que s’afegeixen a què ja es van avançar abans de l’estiu, entre els quals hi havia ni més ni menys que Maria del Mar Bonet, Avishai Cohen, Kenny Garrett, Mary Halvorson, Vijay Iyer, María José Llergo, Cécile McLorin Salvant, Maria Schneider i Chucho Valdés.

El festival s’obre el 20 d’octubre al Palau de la Música amb el debut de Maria del Mar Bonet al capdavant de la Big Band Begues. I tal com destaquen els organitzad­ors, és un festival amb un pes important de les dones, amb Melissa Aldana, Carme Canela, Madeleine Peyroux, Estrella Morente, Cécile Mclorin, Andrea Motis (amb l’estrena a Barcelona de l’espectacle Guitar Storm), Sílvia Pérez Cruz (que celebra els deu anys del disc En la imaginació, firmat per ella mateixa i Javier Colina Trío) i Maria Schneider.

La Locomotora Negra s’acomiadarà –aquesta vegada sí, diuen els organitzad­ors– amb el seu últim concert al Palau de la

Música (27 de novembre). I tancarà el festival Marco Mezquida amb la presentaci­ó del seu nou disc, fins i tot sense títol, al capdavant del seu trio, el 10 de març del 2022,

Joan-Anton Cararach, director artístic del Festival, es va referir a la presència de grans

Maria del Mar Bonet obre un festival en què La Locomotora Negra farà el seu últim concert

noms internacio­nals i va destacar en especial a Cimafunk, “un tornado musical que arrasa als Estats Units”, que actuarà el 10 de novembre, i Chucho Valdés, que ho farà el 23 de novembre, quan ja haurà fet els 80 anys.

Un altre aspecte rellevant són els deu anys de col·laboració amb el Conservato­ri del Liceu. D’una banda, destaquen els 27 concerts que es faran al conservato­ri i de l’altra les 20 classes magistrals que aquest any comptarà amb professors excepciona­ls com el mateix Chucho Valdés, Tomatito i Maria Schneider. Tito Ramoneda, director del Festival, va recordar que al llarg d’aquests anys s’han fet unes 150 classes magistrals amb assistènci­a d’uns 10.000 alumnes. I amb aquest motiu es lliurarà aquest any la medalla d’or del festival a Maria Serrat, directora general d’aquesta escola superior de música, la més antiga de Catalunya.

De Cajón!, la sèrie flamenca del festival, incorpora noms com Miguel Poveda (convidat de luxe del concert de Tomatito Viviré), el guitarrist­a Rafael Riqueni, Antonio Carmona, Estrella Morente, Dorantes, Chano Domínguez-Diego Amador i una producció pròpia, Una Nit amb Solera , amb tres guitarrist­es.

 ?? FESTIVAL DE JAZZ ?? Estrella Morente actuarà al Palau de la Música el 12 de novembre
FESTIVAL DE JAZZ Estrella Morente actuarà al Palau de la Música el 12 de novembre
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain