La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Tenim èxit, però continuem sent força undergroun­d”

Músic, líder d’El Petit de Cal Eril

- ENTREVISTA E. L. Barcelona

Joan Pons, és a dir, El Petit de Cal Eril, estrena avui a L’Atlàntida de Vic (22 h) i amb la resta de la banda el seu nou àlbum N.S.C.A.L.H., inicials de No sabràs com acabarà l’història. El publica Bankrobber aquest divendres.

El confinamen­t, la pandèmia... ensenyen res?

Com si els fonaments del teu edifici s’enfonsen. Sobretot és una gran lliçó de vida, com de fràgils que arribem a ser com a persones i com a societat. Sento que he viscut un moment històric, sobretot al principi, en el confinamen­t. Després, l’ésser humà té una adaptació que és increïble, i això inconscien­tment està reflectit al disc. El més notori és que parla molt del temps i del que signifique­s tu en la història.

On ha viatjat a l’hora de crear N.S.C.A.L.H.?

A l’interior; va ser un viatge divertit i també dur. Vaig tenir moments d’estancamen­t, i em vaig adonar que això era a causa que l’any anterior havien passat poques coses en la meva vida a part del confinamen­t. En part, per això les cançons m’han sortit tan curtes, són com fotografie­s de coses que et passen.

Hi ha voluntat de transmetre bon ànim, optimisme?

No, nosaltres no fem aquest tipus d’esforç. Mai. Sempre fem discos que ens agradi escoltar i no per agradar més o menys. No tenim aquesta capacitat.

Hi ha algunes cançons curioses, com una en castellà, Las cosas que creo. És la primera que vaig gravar del disc. Va sortir directa: les primeres paraules que vaig escriure d’aquest àlbum van ser “intuyo que fui”, i a partir d’aquí vaig fer aquesta cançó. És la primera que gravo en castellà; va ser guai perquè de sobte vaig pensar que igual em sortien totes les cançons en castellà com aquell àlbum de Sopa de Cabra. Però no, la resta em van sortir en català excepte una altra que va sortir en italià.

Sonorament és un pas endavant?

És un canvi; tots els discos que he fet, quan me’ls poso sonen diferents de l’anterior i això és un gran avantatge perquè vol dir que estem trobant noves maneres de fer música. I això és bo perquè ja no som un grup que està començant, ja tenim vuit discos... ara és més difícil que la gent ens descobreix­i.

Això dona més responsabi­litat?

No, perquè amb els nostres discos no intentem res, només continuar fent el que ens agrada, sentir-nos còmodes; que a la gent li agradi és una cosa afegida.

En aquest sentit, vostè continua sent undergroun­d. Absolutame­nt. Tots aquests anys he après a saber on soc, jo i la resta del grup. Som on hem de ser: fent el que ens agrada, tocar en directe i intentar viure d’això. Sempre hem volgut ser la nostra mandanga i en això seguim, però sense perdre de vista que som una banda bastant undergroun­d, malgrat el reconeixem­ent que tenim.

I que fa música bonica.

Per descomptat... però sense deixar de ser un mateix, sense enganyar ningú, perquè jo no soc comercial, soc artista.

Parlava del reconeixem­ent, de l’èxit.

No s’ha de renegar d’això, sinó al contrari. És una passada.c

 ?? MARC CUSCÓ ?? El Petit presenta el seu nou nou àlbum N.S.C.A.L.H.
MARC CUSCÓ El Petit presenta el seu nou nou àlbum N.S.C.A.L.H.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain