La Vanguardia (Català-1ª edició)

Empats de bogeria

Al Sánchez Pizjuán el Sevilla va sobreviure a tres penals, i a La Cerámica el Vila-real va plantar cara i va acabar amb deu contra l’Atalanta

- SERGIO HEREDIA CARLOS NOVO

L’absurd prenia ahir a la nit el Sánchez Pizjuán i milers de sevilliste­s, sorpresos, assistien al suplici del seu equip.

El Sevilla va sobreviure a tres penals en contra en el primer temps i a l’expulsió d’En-Nesyri (m. 50) per arrencar-li, amb fòrceps, un empat al Salzburg (1-1) i evitar-se una dolorosa ensopegada en la seva obertura de la Champions.

Partits així són una festa per als sentits, per molt que turmentess­in els sevilliste­s.

Poden passar moltes coses en un matx de futbol, ho demostren episodis com aquest. Res del que s’intuïa en la vigília no va seguir el guió previst. Se suposava que el Sevilla, peix gros a Europa, en altres moments mestre de l’Europa League, envoltaria i asfixiaria el passerell Salzburg.

Tot i això, passaria el contrari, i en això hi tenia molt a veure Karim Adeyemi. El fenomen alemany (19), internacio­nal ja en la selecció de Flick, tornaria bojos els defenses sevilliste­s. Revoltós en cada control, un trencaclos­ques per al defensa local, Adeyemi anava a forçar tres penals en 24 minuts (del 13 al 37), si s’hauria vist una mica així, ficant el Sevilla en un laberint del que, sorprenent­ment, en sortiria a peu dret.

El mateix Adeyemi fallaria el primer llançament, al llançar-lo fora. Sucic firmava el segon –conseqüènc­ia d’una acció absurda de l’etern Jesús Navas, però errava també en el tercer, aquest al pal.

I així, el Sevilla continuava viu.

Curiosamen­t, el rescataria un penal, ja al tancament del primer període (42): marcava Rakitic, i després es besava l’escut. S’entenia que el guió trobaria assossec en el segon període, però llavors En-Nesyri es tirava en l’àrea del Salzburg i la seva caiguda no enganyava ningú, i menys a l’àrbitre, que li treia la segona groga i el Sevilla tornava a caure al forat.

D’allà al final tocava remar. Lopetegui asseia el Papu Gómez i Rakitic per incorporar Lamela i Rafa Mir, i els dos canvis reconfigur­aven els sevilliste­s, que aconseguir­ien recuperar la pilota i giravoltav­en entre la defensa del Salzburg, tan espantada com superada pels esdevenime­nts. Els austríacs no esperaven guanyar, i tampoc no s’ho estaven creient. El matx es tancaria amb el mateix desordre en què havia transcorre­gut. El Salzburg no sabia apuntar-s’ho i el Sevilla no estava disposat a regalar-l’hi (més).

A La Cerámica el Vila-real va tornar a la Champions deu anys després amb un meritori empat davant un Atalanta que li va posar les coses molt difícils en un partit trepidant jugat a l’atac i que va poder guanyar qualsevol. Des del minut u el quadre italià va deixar clar que volia els tres punts i va trigar poc a marcar. Ho va fer amb una rematada ajustada al pal del suís Freuler. Abans del descans va empatar Manu Trigueros, preparat per

El Sevilla va tenir tres penals en contra al primer temps i va patir l’expulsió d’En-Nesyri al 50

El Vila-real va remuntar el partit però es va deixar empatar al final contra un Atalanta més a prop de guanyar

sorprendre la defensa italiana en un centre a l’àrea.

La segona part va començar com la primera, però l’Atalanta es va estavellar a Rulli i la seva mala punteria i Danjuma va aconseguir el 2-1 a passi de Parejo. No estava tot dit. Va empatar Gosens i el Vila-real va patir l’expulsió de Coquelin. Va resistir amb prou feines i s’emporta un punt molt barallat.c

Els clubs de futbol femení continuen dividits i no hi ha acord per aprovar els estatuts que regeixin la futura lliga profession­al. El termini acabava demà, però les actituds estan tan allunyades que no hi haurà fumata blanca. D’una banda hi ha el gruix d’equips (12) que pertanyen a l’Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF), i de l’altra, Barça, Reial Madrid i Athletic. El Consell Superior d’Esports (CSD) ha rebut dues propostes d’estatuts diferents i exigeix unanimitat per continuar endavant. “No permetrem que el núvol tòxic que envolta el futbol masculí envaeixi el femení”, asseguren.

La falta de consens bloqueja la profession­alització i els principals actors comencen a cansarse. Mediapro, pioner en la visibilitz­ació del futbol femení i que televisa partits de Primera des de fa una dècada, va anunciar ahir que rescindeix el seu contracte amb la Lliga Iberdrola. Farta que no es desencalli la situació, es retira de la partida fins que la nova lliga prengui forma. “Quan convoquin un nou concurs tornarem”, afirmen des de la companyia.

El CSD obre ara un període de sis mesos perquè els 16 equips es posin d’acord una vegada per sempre. Mentrestan­t, la lliga continuarà sumida en aquesta apagada televisiva que només permet veure alguns partits a través dels canals oficials dels mateixos clubs.c

 ?? EP ?? Gerard Moreno va tenir en aquesta rematada la possibilit­at de donar el triomf al Vila-real a la recta final
EP Gerard Moreno va tenir en aquesta rematada la possibilit­at de donar el triomf al Vila-real a la recta final

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain