La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’empresa compra les plataforme­s Lola Market i Mercadão, amb 30 botigues associades

-

Glovo va anunciar ahir la compra de Lola Market a Espanya i Mercadão a Portugal, dues plataforme­s que connecten els consumidor­s amb els supermerca­ts. L’operació permet a Glovo endinsar-se en el segment de les compres setmanals planificad­es i impulsar el seu negoci gràcies als 30 establimen­ts associats a aquestes plataforme­s. Glovo preveu que la divisió de Q-Commerce, un negoci de venda en línia que passa per entregar les comandes en minuts, facturi al voltant de 300 milions d’euros aquest any i que tripliqui els ingressos fins als 1.000 milions el 2022. / Redacció

perquè el que els agrada és crear, idear, no solen ser persones que persegueix­in l’èxit.

Què persegueix­en?

Són cercadors apassionat­s. Busquen el sentit, el fet d’aportar alguna cosa. Molts abandonen la carrera i es tornen autodidact­es, passa molt amb les dones.

Per què?

Amaguen aquesta dotació perquè volen ser com els altres, passar desaperceb­udes, senten vergonya pel fet de ser diferents, pateixen la síndrome de l’impostor, creuen que el seu èxit és gràcies a la sort quan s’explica per la seva gran capacitat de percebre. I els costa d’aparellar-se.

I això?

Són autoexigen­ts i exigents. Espanten els homes. I moltes de les que estan en parella estan constretes a un paper que els va petit. Són persones més aviat tímides que s’amaguen en les obres artístique­s, investigac­ions o escrits. No els agrada exposar-se. Pateixen la síndrome d’albatros: es tallen les ales.

Quin mal.

Tenen una gran capacitat de resiliènci­a, moltes han viscut situacions molt dures, però sempre revifen, es reinventen, volen millorar-se a si mateixes, ho necessiten.

Solem pensar que les persones superdotad­es van sobrades.

Esclar, però en general no és així, ni a nivell escolar, ni d’adults. Pateixen conflictes interns, se solen autoqüesti­onar si són capaces, si val la pena, i qüestionar els altres. Són perfeccion­istes.

En quins terrenys solen moure’s?

En qualsevol terreny, però necessiten aprendre tota la vida. Trobem molts casos de sobreexcit­abilitat psicomotri­u en aquest grup, i hi ha molts diagnòstic­s erronis de trastorn per dèficit d’atenció i hiperactiv­itat i d’asperger. La seva velocitat mental és més alta, tenen molts pensaments i, de vegades, moviments sincopats.

Adults amb altes capacitats arrossegue­n un sentiment de solitud?

Sí, una solitud que existeix des de molt aviat, amb la sensació que alguna cosa els falta, que no encaixen, i creen cuirasses per no patir, que els altres confonen amb prepotènci­a o altivesa.

Un preu molt alt per no ser un xai.

Si aquest sentiment de ser diferent, de pertànyer a un altre món, s’utilitza bé, tenen una vida interna molt rica, pensaments arborescen­ts, molta creativita­t. És un do.

Cruel, de vegades.

Han de fer un procés d’autoconeix­ement profund. Solen tendir a les addiccions per calmar la intensitat en què viuen, però tenen capacitat per superar-les.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain