La Vanguardia (Català-1ª edició)

Casavo, la ‘proptech’ dels Agnelli, entra a Barcelona

L’empresa hi invertirà 100 milions d’euros fins al 2023

- ROSA SALVADOR Barcelona

Casavo, la proptech italiana que té com a primer inversor Exor, el hòlding de la família Agnelli, ha obert una oficina a Barcelona i preveu invertir a la ciutat més de 100 milions d’euros en dos anys.

Francisco Sierra, director general de la immobiliàr­ia digital a Espanya, assenyala que se centren en la compra ràpida d’habitatges per fer-ne una rehabilita­ció integral i posar-les novament a la venda. “Incorporem tecnologia per fer tot el procés més ràpid i àgil. Així, tanquem tot el cicle en tot just quatre mesos, dels quals la rehabilita­ció s’enduu entre 6 i 8 setmanes”, explica.

Sierra destaca que la proptech aporta valor als venedors que necessiten vendre amb rapidesa: tanca la compra en només set dies, amb una sola visita, gràcies a les eines digitals que li permeten valorar l’immoble i fer-ne una visita prèvia en línia. Per als consumidor­s, explica, Casavo és igualment valuosa, per la dificultat de trobar pisos en bon estat en ubicacions cèntriques, que permetin entrar a viure, sense haver de pagar simultània­ment un lloguer i la hipoteca del nou pis mentre aquest es reforma. Casavo, que fa una inversió addicional d’entre 400 i 800 euros metre quadrat a modernitza­r l’immoble, “aporta valor i com que movem grans volums és més eficient que la que podria fer un particular”.

Casavo va entrar a Espanya el gener, amb l’obertura de l’oficina de Madrid, que ja ha fet 50 operacions i que arribarà als 29 empleats a finals d’any. La capital, explica Sierra, rebrà una inversió similar a la de Barcelona en els propers anys. “Confiem molt en el mercat de Barcelona, on hi ha molts edificis antics i poca obra nova”, assegura. Hi busca pisos de 250.000 a 500.000 euros, “en zones líquides i amb demanda”.

L’equip de Casavo, explica Sierra, procedeix majoritàri­ament del sector financer i tecnològic i té una mitjana d’edat de 30 anys. “L’experiènci­a immobiliàr­ia ens la dona l’anàlisi de les dades que ens proporcion­a la nostra tecnologia”, diu. A Barcelona preveu tenir 22 empleats.

Fundada el 2017 per Giorgio Tinacci, Casavo ha fet més de 1.700 operacions immobiliàr­ies per més de 500 milions d’euros. Opera a Milà, Roma, Torí, Florència i Bolonya, a més de les dues capitals espanyoles. Exor, el braç inversor de la família Agnelli, amo d’empreses com Ferrari, el Juventus o el grup The Economist, va liderar una ampliació de 50 milions d’euros el març, quan va firmar a més una línia de crèdit de 150 milions d’euros amb Goldman Sachs per finançar les operacions.c

La immobiliàr­ia compra pisos al comptat, els rehabilita i els ven, i incorpora tecnologia per agilitzar la gestió

 ?? LV ?? Francisco Sierra, director general de la immobiliàr­ia digital Casavo a Espanya
LV Francisco Sierra, director general de la immobiliàr­ia digital Casavo a Espanya

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain