La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Sónar torna a l’octubre amb dos festivals més i un cicle de concerts

A finals d’octubre se celebrarà l’AI and Music Festival i el Sónar CCCB

- LOLA CATALAN Barcelona

El Sónar ha anunciat tres noves propostes concentrad­es a l’octubre. El plat fort és el nou AI and Music S+T+ARTS Festival que se celebrarà el 27 i 28 d’octubre, amb gairebé tots els concerts al Centre de Cultura Contemporà­nia de Barcelona (CCCB). Es presentara­n 21 xous musicals que integren la intel·ligència artificial, la majoria produïts expressame­nt per al festival, entre els quals destaquen la col·laboració inèdita entre Holly Herndon, María Arnal i Tarta Relena. També altres projectes artístics com Mouse on Mars, Hamill Industries & Kiani del Valle i Nabihah Iqbal and Libby Heaney. La inauguraci­ó d’aquest nou festival anirà a càrrec del pianista i compositor Marco Mezquida, que estrenarà Piano+AI a L’Auditori de Barcelona la nit del 27 d’octubre.

Aquesta proposta que uneix intel·ligència artificial i música s’ha organitzat en col·laboració amb la Universita­t Politècnic­a de

Catalunya (UPC) i reunirà experts, científics, profession­als i artistes d’arreu del món per debatre, explorar i demostrar la interacció entre humans i tecnologia a través d’un ampli programa de concerts, conferènci­es, demostraci­ons i hackatons.

En la mateixa línia va la programaci­ó del Sónar CCCB, que se celebrarà el 29 i el 30 d’octubre a la mateixa sala d’exposicion­s, just a continuaci­ó de l’AI and Music Festival. Aquest programa comptarà amb 40 espectacle­s i DJ sets, amb grans noms com Koreless, Tirzah i Space Afrika, entre molts d’altres. També inclourà conferènci­es i tallers de Sónar+D que donarà cabuda a una xerrada entre Laurent Garnier i Juan Antonio Bayona. Finalitzar­à amb una marató de documental­s sobre electrònic­a el 31 d’octubre a Aribau Multicines, en associació amb el festival In-Edit.

Aquest any, el festival barceloní proposa una experiènci­a d’esdevenime­nts híbrids, presencial­s i digitals, amb abundància de continguts i formats basats en la cooperació i l’intercanvi de coneixemen­t entre creadors culturals i institucio­ns científiqu­es. Els dos festivals actuen com a hub per connectar idees i projectes i potenciar la innovació cultural de la ciutat i del país, així com la seva projecció internacio­nal.

El Sónar obrirà també un cicle de concerts immersius d’artistes locals al centre Ideal, amb dues sessions cada dia. Inaugurarà aquest cicle el nou xou de John Talabot i Desilence, KoraalMagm­a, els dies 16, 17 i 18 de setembre. Malgrat comptar amb una programaci­ó híbrida, el festival ha intentat oferir el màxim d’activitats presencial­s.

A més d’aquesta programaci­ó per a aquest any a Barcelona, el festival arrenca també la seva agenda internacio­nal amb la cinquena edició de Sónar Istanbul el 2 i 3 d’octubre. L’abril del 2022 arribarà la primera edició de Sónar Lisboa i, ja al juny, l’esperada cita amb Sónar Barcelona.c

 ??  ?? El pianista Marco Mezquida
El pianista Marco Mezquida

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain