La Vanguardia (Català-1ª edició)

Casado demostra a Ayuso qui mana i no avançarà el congrés

Profund deterioram­ent de la relació entre el líder del PP i la presidenta de Madrid

-

per la filòsofa Marina Garcés, de fet, se’ls va demanar que “deixin les lluites als que hi creuen”, i es va qualificar la seva actuació de “vergonyosa”. Garcés també va subratllar que “no es pot caure en la trampa del capitalism­e verd”.

Així mateix, van pujar a l’escenari representa­nts de diverses agrupacion­s del Baix Llobregat, d’Unió de Pagesos, de Sos Costa Brava i d’altres moviments ecologiste­s entre crits de “menys avions i més vida” o “menys avions i més carbassons” . “Tot el país ha vingut, perquè això va de model de país. Parlem d’un model que promou vides precàries i ens hi juguem molt”, va afirmar Joana Bregolat, representa­nt de Xarxa per la Justícia Climàtica. “Ampliacion­s no, no és una petició. És una advertènci­a”, va etzibar aquesta portaveu a Pedro Sánchez. “Això no és negociable, ni ara ni d’aquí cinc anys”, va assenyalar a Aragonès.

Des de la plataforma Zeroport, que agrupa més de 300 associacio­ns i feia broma amb una nova marxa des de Barcelona cap al Prat, argumentav­en que no es tracta de l’afectació de la Ricarda, una zona protegida, sinó del model, i recalcaven que en això hi coincideix­en tant l’Executiu com la Generalita­t.

Durant la clausura també van llançar un no rotund al hub iala “ficció de la tecnologia verda” o a les “falses solucions imposades pel mercat”, i es va recordar que és la patronal qui dona suport a l’ampliació de la infraestru­ctura. Alhora, es van reclamar inversions en la xarxa ferroviàri­a, que es recuperin els trens nocturns per desplaçar-se lluny i que s’incrementi­n les partides destinades a Rodalies, amb problemes i retards constants des de fa molts anys.c

A la concentrac­ió no hi van anar membres del Govern català ni Colau, però sí diputats d’ERC, CUP i comuns

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain