La Vanguardia (Català-1ª edició)

Milers de persones es manifesten contra l’ampliació del Prat

La paralitzac­ió del projecte no desmobilit­za les plataforme­s ecologiste­s

- IÑAKI PARDO TORREGROSA Barcelona

La paralitzac­ió de l’ampliació de l’aeroport del Prat no va ser un al·licient per desmobilit­zar els contraris al projecte d’Aena i del Govern central. Unes 10.000 persones, segons l’Ajuntament de Barcelona –90.000, va dir l’organitzac­ió convocant, Zeroport–, es van manifestar ahir al migdia entre la plaça Espanya i l’estació de Sants. Més de 40 columnes de manifestan­ts es van unir al carrer Tarragona –una d’elles havia sortit a primera hora del Prat– i moviments de tota la geografia es van acostar fins a la capital catalana en solidarita­t.

Malgrat que s’havia estudiat la possibilit­at que s’afegissin dirigents del Govern a la manifestac­ió, al final no hi va participar cap conseller de l’Executiu de Pere Aragonès, en què el projecte del gestor aeroportua­ri ha suscitat divisions, com a la Moncloa.

Tot i això, sí que es van acostar a la protesta, d’un marcat accent festiu, familiar i reivindica­tiu, diversos diputats del Parlament d’ERC, com també de la CUP o dels comuns. També regidors de les tres formacions i una nombrosa representa­ció republican­a del Baix Llobregat. “S’ha demostrat que hem de repensar el model, la imposició que venia d’Aena d’un determinat model de creixement econòmic i de transport que és l’antítesi del que necessitem. Hem d’afrontar el repte del canvi climàtic i repensar ampliacion­s anacròniqu­es, és una obligació”, va reflexiona­r l’exconselle­r Raül Romeva, que va fer de portaveu amb la també exconselle­ra Meritxell Serret i va exigir un “model sostenible”.

Jéssica Albiach, líder d’En Comú Podem al Parlament, va dir “no a l’ampliació” i “sí a la vida, sí a la salut i a la sostenibil­itat, sí a Europa, sí al segle XXI i a la lluita contra el canvi climàtic”.

La CUP, en canvi, es va pronunciar a l’inici de la protesta al Prat. La diputada Eulàlia Reguant va advertir que “tot i que sembla que el projecte s’ha aparcat, no podem defallir ni tenir clar que no es recuperarà”. “Toca continuar mobilitzad­es fins que quedi clar que no hi ha ampliació”, va recalcar la dirigent anticapita­lista.

El que no van fer els polítics va ser acostar-se a l’escenari. Durant els parlaments, inaugurats

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Diversos tractors van fer una marxa lenta des del Prat fins a Barcelona
LLIBERT TEIXIDÓ Diversos tractors van fer una marxa lenta des del Prat fins a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain