La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Executiu portarà a la Fiscalia la marxa contra el col·lectiu LGTBI de Chueca

- REDACCIÓ Madrid

La manifestac­ió de dissabte al barri madrileny de Chueca, en què es van proferir missatges d’odi contra la comunitat LGTBI i de contingut racista, porta cua. El Govern espanyol va anunciar que portarà l’afer a la Fiscalia i ahir tots els partits van condemnar els fets. Des d’IU es va demanar la dimissió de la delegada del Govern central a Madrid, la socialista Mercedes González, per haver permès la marxa, en què hi va haver un detingut per “agressió a un altre manifestan­t”.

La plaça de Chueca, lloc de trobada del col·lectiu LGTBI, dissabte va ser el punt de partida d’una manifestac­ió convocada per l’associació de veïns San Blas-Canillejas amb el lema “Digues no a les Agendes 2030-2050”, van assenyalar ahir fonts de la Delegació del Govern central, que van precisar que no es va autoritzar ni una marxa nazi ni homòfoba. Amb tot, el resultat va ser un altre. Els manifestan­ts duien pancartes amb simbologia nazi i van mostrar la seva repulsa no només al col·lectiu LGTBI, sinó també als menors no acompanyat­s o als immigrants, amb consignes com ara “fora marietes dels nostres barris” i “tu no ets espanyol perquè no ets blanc”.

Des de l’Executiu, les ministres de Podem Irene Montero (Igualtat) i Ione Belarra (Drets Socials i Agenda 2030) van assegurar, en sengles missatges a Twitter, que el Govern espanyol portarà a la Fiscalia “l’odi LGTBIfòbic i racista de la manifestac­ió nazi” i accelerarà “el tràmit de la llei de drets LGTBI i Trans”. IU Madrid, a més de demanar la dimissió de la delegada del Govern central, va denunciar

Els partits condemnen les consignes homòfobes i IU demana la dimissió de la delegada del Govern

l’onada de manifestac­ions homòfobes a Espanya i l’escalada d’agressions a les persones d’aquests col·lectius.

També des del govern municipal, la portaveu i delegada de Seguretat, Inmaculada Sanz, va considerar “inacceptab­les en una societat democràtic­a” les consignes que es van cridar a la manifestac­ió, mentre que la vicealcald­essa, Begoña Villacís (Cs), va dir que l’“odi no ha d’entrar” als carrers de Madrid perquè la capital és l’“aire que està fora de l’armari”.

Per la seva banda, tant Més Madrid com els socialiste­s van acusar el PP de “negar que els discursos de l’odi existeixen” i van criticar la presidenta Isabel Díaz Ayuso per negar l’homofòbia a la regió.

Fins i tot des de Vox, Santiago Abascal, que va acusar el PSOE d’estar al darrere de la marxa contra el col·lectiu LGTBI –“fa pudor de claveguera socialista”, va afirmar–, va dir que els manifestan­ts “no represente­n cap espanyol” i els va titllar de “banda de bojos i fanàtics que van cridant barbaritat­s”.c

 ?? EP ?? La manifestac­ió de dissabte
EP La manifestac­ió de dissabte

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain