La Vanguardia (Català-1ª edició)

Interior espera que la tornada a les discoteque­s redueixi el botellot

- LUIS BENVENUTY TONI MUÑOZ Barcelona

A més, l’alcaldessa Colau demana a la Generalita­t que estudiï la manera de reobrir el lleure nocturn

El multitudin­ari macrobotel­lot celebrat amb tota impunitat aquest cap de setmana al campus de la Universita­t Autònoma de Barcelona a Bellaterra i els seus voltants està desencaden­ant un gran neguit entre bona part de la ciutadania i de les institucio­ns.

I, a sobre, les festes de la Mercè són a la cantonada, seran el pròxim cap de setmana...

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va dir ahir que la reobertura dels locals de lleure nocturn ajudarà a gestionar des del seu departamen­t la proliferac­ió d’aquest tipus de trobades últimament propenses a descontrol­ar-se més del compte.

“A nosaltres ens agradaria que es reobrís el lleure nocturn quan les xifres sanitàries diguin que es pot fer –va expressar en declaracio­ns a TV3–. Quan es pugui fer, quan sigui possible des del punt de vista sanitari, per no fer més mal que bé”.

I Ada Colau, l’alcaldessa de Barcelona, es va manifestar en la mateixa línia, potser amb un punt més de contundènc­ia. “Demanem que s’estudiï obrir d’alguna manera el lleure nocturn –va assegurar Colau en una entrevista a El Periódico de Catalunya–.

Evidentmen­t complint amb els protocols que siguin necessaris i amb les garanties sanitàries que donin seguretat a tothom i amb el que digui la Generalita­t, que és l’autoritat competent en aquest tema”.

“Nosaltres creiem que cal estudiar aquesta obertura del lleure nocturn –va dir l’alcaldessa de Barcelona–. Entenem que és el que permetria descongest­ionar una mica tota l’àrea metropolit­ana i que no hi hagi cap efecte crida durant les festes de la Mercè”.

La veritat és que els fets que han passat a la ciutat, els carrers, places i platges, els últims mesos, i també, fa poc, a les festes majors dels barris de Gràcia i Sants, no fa res més que alimentar la inquietud davant la imminent festa major.

A més, els empresaris d’aquest malparat sector van aprofitar les circumstàn­cies i les vergonyose­s imatges de Bellaterra, que no deixen de córrer per les xarxes socials, per redoblar la pressió sobre la Generalita­t i reclamar, de nou, la reobertura dels seus negocis.

El secretari general de la Federació Catalana d’Associacio­ns d’Activitats de Restauraci­ó i Musicals (Fecasarm), Joaquim Boadas, va dir que el Govern, amb les decisions dels últims mesos, “sap que ha fomentat els botellots”.

“Encara que diguin que no volien fomentar els botellots –va afegir el representa­nt d’aquesta indústria–, quan van aixecar la prohibició de limitar a deu persones les reunions socials ja sabien que els fomentaven, els botellots, igual que les festes privades, i arriba un moment que és molt més que greu”.c

Els empresaris insisteixe­n que les restriccio­ns al sector n’agreugen la situació

nar la sortida. De tota manera tots van celebrar el retorn de la cursa al cor de Barcelona, van tronar a donar-ho tot amb els carrers de la ciutat com a teló de fons, tal com és costum, com en realitat té gràcia. La veritat és que l’apartat itinerari dibuixat l’any passat, molt lluny de l’escalfor de la gent, va deixar la majoria de participan­ts amb un regust agredolç. Va estar molt bé córrer, però...

El lliurament dels merescuts premis va disposar ahir de la presència del primer tinent d’alcalde, de Jaume Collboni, i també del regidor d’Esports, el també socialista David Escudé, que va subratllar que la simple celebració d’aquesta cursa posa de manifest que sí que es pot

“reprendre progressiv­ament l’activitat esportiva que sempre havia distingit Barcelona”. El que passa és que encara cal tenir una mica de paciència.

L’hospitalen­c Alejandro Rodríguez Pritchard (Hospitalet Atm.), amb un crono de 30:32 en categoria masculina i la corredora barcelonin­a Cristina Silva (Ironwill BCN), amb un temps de 34:48, es van imposar a la línia d’arribada. Després va venir tota la resta. Alguns van trigar més d’una hora a fer aquests deu quilòmetre­s, però ho van aconseguir. La cursa d’aquest any va incloure una modalitat adaptada, amb un recorregut de dos quilòmetre­s pensat per a persones amb problemes de mobilitat o amb alguna discapacit­at intel·lectual. Les inscripcio­ns dels participan­ts, de cinc euros cadascuna, es destinaran a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.c

Els corredors locals Alejandro Rodríguez i Cristina Silva es van imposar a la línia de la meta

 ?? CÉSAR RANGEL ?? El campus de Bellaterra recupera, de mica en mica, la normalitat quotidiana
CÉSAR RANGEL El campus de Bellaterra recupera, de mica en mica, la normalitat quotidiana
 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? La cursa va tornar a reunir ciutadans de totes les edats
LLIBERT TEIXIDÓ La cursa va tornar a reunir ciutadans de totes les edats

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain