La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tres policies ferits lleus en un aldarull a les festes de Tiana

- T. MUÑOZ Barcelona

Tres policies locals de Tiana van acabar ferits de caràcter lleu dissabte a la matinada en uns aldarulls protagonit­zats per joves del municipi durant les festes locals. Cap a les quatre de la matinada un grup de persones va perseguir els policies, que van haver de sortir corrents. Els Mossos han obert una investigac­ió per desordres públics, desobedièn­cia i atemptat a l’autoritat.

Pels volts de les dues de la matinada, quan s’estava acabant un concert que se celebrava al parc de l’Antic Camp de Futbol, un grup de persones va començar a llançar ampolles i objectes a l’escenari perquè considerav­en que espectacle s’acabava massa d’hora. Els músics van acabar l’actuació i diversos operaris van començar a recollir. Unitats antiavalot­s dels Mossos hi eren presents, però no van actuar.

Aleshores la multitud es va traslladar als voltants del camp de futbol, on es va organitzar un botellot. Llavors la policia va rebre un avís d’un apunyalame­nt. Agents de seguretat ciutadana dels Mossos i de les policies locals de Montgat i Tiana es van desplaçar a la zona, però no hi van trobar cap ferit. Un centenar de persones els van llançar objectes fins que els van fer fugir.

Unitats antiavalot­s van anar al lloc dels fets per dissoldre la concentrac­ió. Al cap de poca estona els joves van tornar i van reprendre l’enfrontame­nt. Finalment van poder ser dispersats. El dispositiu va culminar amb dues policies de Tiana i un de Montgat amb ferides lleus.

L’Ajuntament de Tiana ha condemnat els fets i ha expressat el seu suport als Mossos i a la policia local de Tiana i Montgat. El Consistori subratlla que els episodis que han tingut lloc al municipi maresmenc de Tiana “no són aïllats”, sinó que estant passant arreu de Catalunya.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain