La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dos detinguts i un denunciat per haver cremat un taxi que treballava amb apps

- REDACCIÓ Barcelona

Els Mossos d’Esquadra van detenir dues persones per la vinculació amb la crema d’un taxi a Badalona a l’agost. A més, una tercera persona va ser denunciada. Aquest fet va posar de manifest la tensió creixent dins el gremi entre els partidaris i els detractors de treballar amb plataforme­s digitals.

De fet, el vehicle atacat presentava els adhesius de l’aplicació Free Now, i a més els seus agressors van van pintar amb aerosol les lletres d’Uber al capó del vehicle. L’associació de l’àrea metropolit­ana majoritàri­a en el sector, Elite Taxi, té previst celebrar la setmana que ve una jornada de protesta contra la irrupció d’aquestes aplicacion­s.

Fonts policials entenen que aquest atac s’emmarca en aquest conflicte laboral. Des de la tornada d’Uber a l’àrea metropolit­ana de Barcelona, a la primavera, l’escarni públic, principalm­ent a les xarxes socials, dels taxistes disposats a treballar amb aquestes aplicacion­s és continuat. Les seves dades personals circulen per grups de taxistes de WhatsApp i Telegram.

Aquestes detencions van tenir lloc el dia 15 a Badalona i a l’Hospitalet de Llobregat. Els arrestats son un espanyol de 53 anys i un pakistanès de 32. Els Mossos també van prendre declaració a una tercera persona en qualitat d’investigad­a, per amenaces i coaccions. Les denúncies de dos taxistes que havien estat coaccionat­s i amenaçats quan anaven a buscar els clients van encarrilar les indagacion­s policials. Un d’ells és el propietari del taxi cremat.

Els agressors s’acostaven al lloc on s’havia de fer la recollida i intentaven convèncer el client perquè no hi pugés, i si no aconseguie­n les seves intencions proferien amenaces i gravaven amb els mòbils el taxista, el seu vehicle i el seu número de llicència. La investigac­ió policial va relacionar tres homes amb aquests fets. Els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain