La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Setmana torna a xifres prepandèmi­a

La fira del llibre en català tanca amb 50.000 visitants al Moll de la Fusta

- MAGÍ CAMPS Barcelona

La 39a Setmana del Llibre en Català va tancar les portes ahir amb xifres similars a l’edició del 2019. Instal·lada per segon any consecutiu al Moll de la Fusta de Barcelona per garantir les mesures sociosanit­àries, La Setmana ocupava més lloc que mai, 6.000 m2, amb més parades i més actes que en qualsevol edició anterior.

Segons l’organitzac­ió, hi ha hagut “prop de 50.000 visitants en 10 dies i unes vendes molt superiors a les del 2020 i similars a les del 2019 a l’avinguda de la Catedral”, amb més de 250 activitats, que “la consoliden com l’esdevenime­nt de referència del llibre en català” i la impulsen “com a festival literari”.

Joan Sala, president d’Editors.cat, afirma: “Una vegada més, La Setmana demostra que és un dels més grans esdevenime­nts del sector cultural del país i cal encara ferla més gran. Per aconseguir­ho, necessitar­em una major implicació econòmica de les administra­cions”.

El recinte del Moll de la Fusta, triat l’any passat en lloc de l’avinguda de la Catedral per poder garantir les mesures anticovid, ha resultat una opció vàlida, perquè, segons l’organitzac­ió, la majoria dels visitants han comprat llibres, atès que es tracta d’un públic mogut per l’interès pel llibre en català, que es desplaça expressame­nt fins al recinte de la fira. Ara, caldrà decidir si, en les pròximes edicions, es manté aquesta ubicació o es torna a la Catedral, amb els avantatges i inconvenie­nts que té cadascun dels emplaçamen­ts.

D’aquí a uns dies se sabran les dades definitive­s, però La Setmana avança que “la ficció per a adults segueix un increment notable en vendes, i en canvi s’hi ha detectat un descens en literatura infantil i juvenil, així com en la no-ficció, en línia amb el que passa al dia a dia del sector”.

Joan Carles Girbés, president de La Setmana, conclou: “Estem molt satisfets de la implicació del sector, també dels guardonats amb els premis Trajectòri­a, Biel Mesquida, i Difusió, Xavier Graset, i tot plegat ens motiva enormement per començar ja a treballar en la propera edició, que serà molt especial, ja que celebrarem els quaranta anys de La Setmana, i volem que signifiqui també un nou salt endavant per projectar encara més lluny el llibre en català”.c

 ?? CÉSAR RANGEL ?? La Vanguardia, amb La Setmana
CÉSAR RANGEL La Vanguardia, amb La Setmana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain