La Vanguardia (Català-1ª edició)

“No tinc por”

Koeman considera exagerades les crítiques i vol guanyar el Granada perquè les aigües tornin al seu curs

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Koeman se la juga a la sala de premsa i al camp. “Que bé! Sou aquí i no en una pantalla (va dibuixar la forma d’un rectangle amb les mans, com Uma Thurman a Pulp Fiction)”. Va ser la seva manera de saludar els periodiste­s per fi en carn i ossos i no de forma telemàtica, com havien estat totes les seves compareixe­nces a la ciutat esportiva des que va arribar al Barcelona. L’entrenador sap que se’l monitora i fiscalitza al detall. Alguna cosa es va trencar al final de la Lliga passada, per la manera d’acomiadar-se del títol, i continua sense haver cicatritza­t. La primera derrota de la temporada 2021-22, al quart partit, ha tornat a situar el tècnic al disparador. Tant pel resultat (0-3) com per la imatge, molt inferior al Bayern. Però no és res que espanti algú que va ser un especialis­ta a xutar penals fins al punt que cada vegada que es disposava a picar-ne un posava en joc el seu prestigi.

Ronald Koeman considera la situació creada després de la derrota contra el campió alemany “exagerada” i va qualificar les crítiques d’“oportunist­es”. Va fer palesa la incongruèn­cia del judici sobre la seva persona posant com a exemple les preguntes que li feien fa menys d’una setmana. “S’exageren les coses. Abans del Bayern havia de respondre sobre si pensava o no renovar. I ara, després de perdre, les preguntes són i seran si tinc por pel meu futur. No sé si això és normal. Per mi, no ho és”, va analitzar.

Malgrat la pressió creixent, no necessita que ningú li recordi a cada instant que al Barça és important guanyar. El neerlandès coneix perfectame­nt l’entorn del club, de la seva etapa com a jugador, de ser ajudant de Van Gaal i del seu primer curs com a tècnic. “Ja ho sé que cal guanyar, ja ho sé. He estat abans al Barça. Però no tinc cap por pel meu futur. Això ho decideix el club, en nom del president”, va apuntar, conscient també que no hi ha grans entrenador­s disponible­s i/o que suscitin unanimitat al club i que la seva liquidació no és assequible.

El tècnic va defensar el seu plantejame­nt de tres centrals contra el Bayern, pel qual l’han titllat de conformist­a. “Jo soc més realista que oportunist­a. Fa poc més d’un any el Barça va perdre 2-8 amb el Bayern i hi jugaven Messi, Suárez i Griezmann. Aquesta vegada vam perdre 0-3 i vam acabar amb Araújo, Mingueza, Balde, Gavi, Eric Garcia, Pedri, Demir...”, va enumerar, citant també l’edat de cadascun, tots de menys de 22 anys. I va deixar una frase molt sincera, tal com és ell de transparen­t. “Si haguéssim jugat més oberts contra el Bayern la derrota hauria estat més àmplia”.

Un altre dels arguments que l’entrenador va brandar a favor seu és que té el vestidor al seu costat. “Els jugadors són realistes. Per millorar cal temps. Ells pensen igual que jo”, va descobrir. I als que demanen que és el moment d’apostar sense objeccions pels joves, el neerlandès els va demanar equilibri i no carregar massa els nois del planter. “Jo no tinc por de posar un jove. Però no és bo posar a sis d’inici tal i com estan les coses”, va raonar, tot i que va admetre que sempre hi ha excepcions. “Si és un jugador com Pedri no el pots aturar”. Gavi i

Va ser la primera roda de premsa del tècnic amb periodiste­s davant i va tornar a ser sincer sobre el seu futur

Abans em preguntave­n si renovaria i ara he de respondre sobre el meu futur; no és normal”

Si haguéssim jugat més oberts contra el Bayern, la derrota hauria estat més àmplia”

Balde, en lloc de Pedri i Alba, lesionats dimarts passat, fan oposicions a la seva primera titularita­t, sent menors d’edat.

Amb aquest panorama, el que a primera vista sembla una setmana amb tres partits balsàmics, començant avui amb el Granada i continuant amb el Cadis i el Llevant, es pot girar en contra seu si hi ha una punxada inesperada. Tampoc no seria cap sorpresa mirant el que va passar la temporada passada, en què els tres rivals li van restar punts. “No es pot comparar perquè hi haurà públic”.

Aquesta també és una arma de doble tall perquè ja hi ha hagut casos de blaugrana xiulats. Va passar amb Umtiti al Gamper, Griezmann contra el Getafe i Sergi Roberto contra el Bayern. Koeman prefereix no mullar-se sobre si hi ha una campanya en contra seu. “Hi deu haver de tot, els que estiguin a favor que continuï i d’altres que estiguin descontent­s amb la situació del club”. I això que només és el cinquè partit del curs.c

No tinc por de fer jugar un jove, però no és bo posar sis joves d’inici tal com estan les coses” Ronald Koeman

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Ronald Koeman dirigint l’entrenamen­t del Barcelona ahir
CÉSAR RANGEL Ronald Koeman dirigint l’entrenamen­t del Barcelona ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain