La Vanguardia (Català-1ª edició)

Moltes coses a millorar

El Barça s’estrena a la Lliga derrotant amb molts conflictes el Múrcia després de malgastar 17 punts en un tercer quart “inacceptab­le” per a Jasikevici­us

-

durant aquests minuts tràgics. Mirotic, Higgins i el mateix Calathes van ser a la pista tot el temps possible, però tampoc no van poder frenar la sagnia.

Així, després de dos quarts notables, amb bon lideratge especialme­nt de Mirotic i Higgins, el Barça, amb el record de la derrota a la Supercopa davant el Madrid i a la Lliga Catalana contra el Manresa, es trobava amb un últim parcial en què tocava saber controlar els nervis i, sobretot, arribar a bon port. “Cal tirar aquesta mena de partits endavant, sobretot al principi de temporada”, es felicitava Jasikevici­us, que mirava de veure el vas mig ple.

El conjunt blaugrana havia passat de dominar de 17 punts a encarar els últims deu minuts empatat al marcador (58-58). Una situació que el va obligar a ser més agressiu per evitar una ensopegada que hagués estat molt sonada. El campió començava la defensa del títol contra les cordes i va tirar el combat endavant amb molts problemes, ja que l’últim quart va viure fases de domini dels dos equips i només en el minut final van poder respirar amb una certa tranquil·litat en el bàndol blaugrana. Va ser clau per explicar el resultat el poc encert que va tenir el Múrcia des del 4,60. Tot just va anotar 13 dels 24 tirs lliures que va intentar, poc més de la meitat. Una mica més d’encert i al Palau hauria tremolat fins i tot el pàrquing.

En aquells últims minuts va sortir la figura del millor Davies, autor de 12 punts sense error en l’últim quart i artífex del triomf del Barça. El que no va brillar en l’estadístic­a va ser Nigel Hayes, un dels nous, però la seva aportació fosca, especialme­nt en defensa, va ser d’incalculab­le valor per als blaugrana. No va anotar cap punt, en aquest últim parcial, però va ser el blaugrana que més minuts va ser a la pista. Una dada que s’explica des d’aquesta aportació defensiva que tant valora

Jasikevici­us. “Els jugadors han d’entendre que això és un patiment constant. Fa 23 anys que jo pateixo per por de perdre. Si estàs preparat per patir, després gaudeixes molt més”, va dir el lituà.

Quan queden menys de dues setmanes per a l’inici de l’Eurolliga, el Barça té moltes coses a millorar.c