La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els famosos ploren amb La Palma

Nombroses ‘celebritie­s’ s’afegeixen a l’onada de solidarita­t amb els canaris

- ELENA CASTELLS Barcelona

Les espectacul­ars imatges del volcà de La Palma continuen esglaiant cada instant que passa. El rastre de destrucció i desastre que deixa la lava al seu pas ha originat una onada de solidarita­t a les xarxes socials que han encapçalat nombrosos famosos. Els primers que han compartit el plor pel que passa al’ illa bonica han estat artistes nascuts a les Canàries. Així, el cantautor Pedro Guerra, originari del municipi de Güímar (Tenerife), ha enviat força i ànims: “La meva abraçada per a tota la gent de l’illa”.

Altres cares canàries com les actrius Kira Miró i Toni Acosta i la cantant Ana Guerra també han enviat missatges de suport als illencs. La cantautora Rosana, de Lanzarote, ha publicat impactants imatges de la lava lliscant pendent avall al seu compte d’Instagram. “Quan les paraules es fan petites només queden les grans abraçades!!! La meva estimada gent de La Palma... La meva estimada terra... Estic amb tu!!!, ha escrit la intèrpret de A fuego lento.

Ariadne Artiles o Sara Sálamo, totes dues d’origen canari, se senten especialme­nt afectades, i així ho han demostrat a les seves xarxes socials. La model i exmiss Espanya, de Las Palmas de Gran Canaria, ha recalcat que “només som uns habitants més de la nostra mare terra, que no se’ns oblidi...”. I a la seva tercera publicació a Instagram en tot just dos dies ha compartit els comptes habilitats per ajudar econòmicam­ent “els nostres paisans”.

L’Artiles, de 39 anys, ha compartit imatges de l’erupció acompanyad­es d’un text que diu que la Terra ens està avisant amb aquest fet de la importànci­a de cuidar-la: “La nostra illa bonica avui ens parla, la Terra té el seu propi llenguatge, un llenguatge que nosaltres, els seus habitants, no entendrem mai...”, ha escrit. Per la seva banda, l’actriu Sara Sálamo, de Santa Cruz de Tenerife, ha confessat que té el cor encongit amb aquesta erupció

Ariadne Artiles.

que aboca lava sobre l’illa canària des de fa quatre dies.

A l’onada de solidarita­t s’hi continuen afegint nombroses celebritie­s del nostre país. Paula Echevarría, una de les primeres que ho han fet, ha compartit diferents missatges: “La

Palma, us envio tot el meu amor”.

En la mateixa línia, la presentado­ra Núria Roca o la cantant Rozalén s’han sangglaçat amb la situació: “Quan l’espectacle de la natura i la civilitzac­ió són incompatib­les... Tot el meu suport a la gent de La Palma en aquests moments tan difícils”, ha escrit la presentado­ra, mentre que la cantant s’hi ha sumat amb un: “Ai! Tota la força per a La Palma”.

Blanca Romero, Ana Torroja, India Martínez o Manuel Díaz el Cordobés han enviat tot el seu suport i afecte per a La Palma i la seva gent. “Us acompanyem en la vostra incertesa i dolor”, ha escrit el torero.

Julio Iglesias, poc actiu a les xarxes socials, també ha volgut enviar un missatge de suport a la població a través del seu compte d’Instagram, en què ha compartit un extens text: “La tragèdia de la meva estimada illa de la Palma, on vam cantar fa cinc anys, ens entristeix a tots els que adorem aquella illa. Els habitants de l’illa són molt especials i afectuosos. Espero que les forces de l’Estat s’aboquin en l’ajuda que necessiten tots els seus habitants”.

El tennista Rafael Nadal també va manifestar ahir la seva solidarita­t amb La Palma i va prometre involucrar-se personalme­nt en l’ajuda “en el seu moment”.

Molt extens ha estat el comentari de Bibiana Fernández, que ha aprofitat l’ocasió per pronunciar-se sobre la marxa nazi que va tenir lloc el cap de setmana passat a Madrid, al barri de Chueca. “Dues imatges m’omplen de dolor. Pèrdues en una a #laislaboni­talapalma, persones que perdran casa seva i tots els esforços de la seva vida; la segona és menys tangible, però igual de dramàtica: pèrdua de llibertat. Madrid ha estat bressol de ciutat oberta i lliure, el barri de Chueca es va veure envaït per un grup d’ultres al crit de fora sidosos, Déu meu, els que hem perdut tants éssers estimats aquest crit se’ns clava com un ganivet; ja no dic que les institucio­ns no ho permetin: la societat civil no s’ho pot permetre, la llibertat és de tots. La meva solidarita­t i amor perquè això no es torni a repetir, i tot el meu afecte per a aquella illa paradisíac­a que en els meus viatges sempre ha estat tan afectuosa”, ha escrit.

En el món de la televisió, Susana Griso, d’Antena 3, i Pedro Piqueras, de Telecinco, s’han traslladat a La Palma per informar des d’allà de l’erupció del volcà i parlar amb els afectats per la riada volcànica. Carlos Franganill­o, del Telenotíci­es 2 ,i Silvia Intxaurron­do, de La hora deLa1 , també són a la zona per presentar els seus programes sobre aquesta erupció imprevisib­le.c

Entre els missatges més emotius hi ha els dels artistes originaris de les Canàries com Toni Acosta i Rosana

 ?? JUAN HERRERO / EFE ?? L’actriu de 49 anys és de La Orotava (Tenerife)
JUAN HERRERO / EFE L’actriu de 49 anys és de La Orotava (Tenerife)
 ?? KIKO HUESCA / EFE ?? Va néixer fa 41 anys a Santa Brígida (Gran Canària)
KIKO HUESCA / EFE Va néixer fa 41 anys a Santa Brígida (Gran Canària)
 ?? DANIEL GONZALEZ / GTRES ?? La cantant de 27 anys és natural de San Cristóbal de La Laguna (Tenerife)
DANIEL GONZALEZ / GTRES La cantant de 27 anys és natural de San Cristóbal de La Laguna (Tenerife)
 ?? CHEMA CLARES / GTRES ?? La model de 39 anys és de Las Palmas de Gran Canaria
CHEMA CLARES / GTRES La model de 39 anys és de Las Palmas de Gran Canaria
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain