La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Les dones tenen dret a educar-se”

Membre de la cúpula militar talibana

-

però molta gent no els creu... La gent té una impressió equivocada dels talibans. Ens veien amb temor i això es deu al fet que el que veiem a la premsa és propaganda, especialme­nt a la premsa nord-americana. Però amb el pas dels dies, la gent veu que aquest Emirat Islàmic està format per clergues, personalit­ats educades, economiste­s, científics... I la gent jutgen per ells mateixos.

Molta gent dubta que vostès tinguin la capacitat per solucionar els problemes del país. Hem afrontat problemes i en el futur possibleme­nt succeeixi el mateix. Sempre passa quan un règim cau i un altre pren el control. Fins que aquest nou govern prengui forma, no pot solucionar els problemes de 40 anys de l’Afganistan. Necessitem temps. La nostra petició a la gent noble de l’Afganistan és no córrer, han de ser pacients.

Països com Rússia, la Xina i fins i tot el Pakistan han reclamat un govern inclusiu. Agraïm els suggerimen­ts. Però si qualsevol país, incloent-hi un país musulmà, ens ordena a nosaltres fer això, no ho farem. Vostè parla d’un govern inclusiu. Reconeixem que aquest govern interí no inclou tothom a l’Afganistan, però vam fer una amnistia per a tothom, incloent-hi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain