La Vanguardia (Català-1ª edició)

Estrelles a Cadaqués

ODA, nova referència gastronòmi­ca a la Costa Brava

-

Durant els mesos d’estiu aquesta secció ha seguit prioritàri­ament locals populars, xiringuito­s de platja i restaurant­s d’ambient informal.

Però no hem d’oblidar els locals de referència o, encara millor, els que ho poden ser els pròxims anys. Sabem que el públic a la costa és molt canviant i que els seus gustos i preferènci­es sovint van amb la moda i la novetat.

Aquesta és la raó per la qual hem visitat amb urgència el restaurant ODA de Cadaqués, un establimen­t preciós situat a l’anomenat carrer “de les galeries” per les seves conegudes sales d’exposició, a prop del Poal.

L’ODA va intentar començar el seu camí fa un any i mig i, fins ara, tot han estat dificultat­s. Amb la tornada a una certa normalitat, la Ruth, l’Albert i en Thomas, els seus autors i propietari­s, per fi han aconseguit posar rumb al futur. El local és una petita joia, el servei, incloent-hi el dels vins, atent i treballat, i la cuina, liderada per Albert Parcerisas, una enorme i agradable sorpresa: delicada, precisa, diferent i amb productes excel·lents i meditats.

El menú que es tria per a cada taula parteix de la idea de compartir els plats entre els comensals. La carta ofereix una sèrie d’encerts entre els quals costa decidir: el cebiche de gamba amb coriandre, llima i sèsam negre, el verat lleugerame­nt brasejat i aromatitza­t amb romaní, all i porro, els papardelle amb salsa tofonada i gust de mar, el colomí cuinat a a baixa temperatur­a tallat a làmines o el tàrtar de vedella de Girona de gran potència en boca...

No es tracta d’una cuina per figurar i dibuixada sense cap mena de sentit. Ben al contrari: cada plat té la seva història i fixa el seu sabor, cada un té un alt nivell i resulta suggeridor, inesperat, precís.

L’origen culinari de l’Albert prové en bona part de la seva estada de diversos anys amb Rafa Peña al Gresca i a l’hotel Empúries. El resultat, un restaurant harmònic, precís i confortabl­e que opta clarament a l’estrella Michelin. Cadaqués hauria de donar suport amb decisió a aquesta casa que només li aporta prestigi i qualitat, una oda a la cuina ben feta.c

 ?? ODA ?? L’equip del restaurant ODA ensenyant alguns dels productes que treballen
ODA L’equip del restaurant ODA ensenyant alguns dels productes que treballen

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain