La Vanguardia (Català-1ª edició)

Llista reduïda

Xavi Hernández i Robert Martínez, els preferits si Koeman és destituït

- JOAN JOSEP PALLÀS Barcelona

L’empat a zero a Cadis no va reforçar la figura de Ronald Koeman com a entrenador del FC Barcelona a ulls de la directiva. Tampoc no la va erosionar, però el seu càrrec continua penjant d’un fil. De moment s’ha assegurat dirigir l’equip demà al Camp Nou contra el Llevant (no s’asseurà a la banqueta perquè va ser expulsat per protestar), però el debat dins la cúpula directiva sobre la conveniènc­ia de substituir-lo no ha baixat d’intensitat. La tornada del vol de la ciutat andalusa va servir perquè el president Joan Laporta i el tècnic neerlandès mantingues­sin una xerrada necessària per rebaixar la tensió generada entre tots dos els últims dies, una treva que en realitat afecta l’epidermis de la relació i no repara les profundes diferèncie­s que persisteix­en.

El joc desplegat pel Barça a Cadis va tornar a estar mancat d’arguments convincent­s per canviar la tendència declinant de l’equip, en especial en una primera part insofrible. La millora després de la pausa va ser lleu i avortada després de la injusta expulsió de Frenkie de Jong. Un cop acabat el partit, el discurs de l’entrenador blaugrana va diferir del dels dos capitans i també de la línia oficial, representa­da pel secretari tècnic, Ramon Planes.

El tècnic holandès, que continua al càrrec, va mantenir una xerrada amb Laporta tornant de Cadis

Koeman va insistir en el seu discurs realista i va recordar les baixes i el, segons ell, molt millorable nivell de la plantilla, i pràcticame­nt va descartar l’obtenció de títols, mentre que Piqué assegurava que no juga al Barça “per ser segon o tercer” i Sergi Roberto el secundava. Planes, per la seva banda, s’alineava més amb el sentiment del vestidor que no pas amb la tesi victimista dels úlció. tims dies de l’entrenador.

Arribats a aquest punt, la recerca d’un substitut continua en marxa en espera que el president Joan Laporta doni l’ordre d’activar-la. A la llista amb prou feines hi ha noms, encara que la rumorologi­a parli de nombrosos. El de Xavi Hernández ha guanyat pes les últimes hores i apunta a primera opció per sobre de Robert Martínez, selecciona­dor de Bèlgica que té en l’horitzó immediat la fase final de la Lliga de les Nacions (del 6 al 10 d’octubre, amb Espanya, França i Itàlia com a contendent­s) i en el més llunyà el Mundial de Qatar del 2022. Al seu torn, Xavi està disposat a venir ara si el convenç el que se li ofereix, segons ha pogut saber La Vanguardia. En cap dels dos casos no hi ha hagut un contacte oficial per part del FC Barcelona.

El de Terrassa, actualment entrenador de l’Al-Sadd qatarià, ha mantingut converses informals amb gent propera a Joan Laporta, a l’estiu reticent a contractar­lo pel seu estret vincle amb el candidat Víctor Font però cada vegada més convençut que és el perfil ideal per capgirar la situaXavi, amb diversos partidaris a la junta, no ofereix dubtes pel que fa al seu manual com a entrenador, fidel devot de la filosofia cruyffista i guardiolis­ta, com passa amb el president actual. Malgrat la seva inexperièn­cia com a tècnic, se’l considera una figura respectadí­ssima pel barcelonis­me, precisamen­t com al seu dia ho va ser Guardiola, un factor que encaixa amb la necessitat de calmar l’entorn, ja que aquesta temporada la paciència serà un element bàsic.

Tant si és amb Xavi Hernández com si és amb Robert Martínez, i sempre que els esdevenime­nts es precipitin, l’operació recanvi no és senzilla des d’un punt de vista financer: implica la contractac­ió d’un nou entrenador i la liquidació de Koeman, la indemnitza­ció del qual està fixada en uns 13 milions d’euros, un cop a la trontollos­a tresoreria del club.

Ahir Radio Montecarlo afegia un altre nom a la llista de candidats, el també català Òscar Garcia Junyent, exjugador del Barça i actualment entrenador del Stade Reims.c

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Xavi Hernández en una fotografia feta a l’estiu a Barcelona
ÀLEX GARCIA Xavi Hernández en una fotografia feta a l’estiu a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain