La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vint anys menys de migcampist­es

Ancelotti rejoveneix l’equip

- CARLOS NOVO Madrid

Rejovenir l’equip i una aposta més decidida pel planter són els canvis més perceptibl­es d’aquest Madrid de Carlo Ancelotti respecte al dels últims anys de Zinédine Zidane. Ho va dir ben clar l’entrenador italià en la roda de premsa de la prèvia d’ahir contra el Vila-real (21 h), en la setena jornada de Lliga: “No puc garantir a ningú d’aquesta plantilla que jugui tots els partits. Per prevenir possibles lesions donaré descansos”.

L’italià ho va complir dimecres contra el Mallorca i es va notar de manera especial al mig del camp, on no van jugar Casemiro (29 anys), Modric (36) i Kroos (31), aquest últim per lesió. Un trio absolutame­nt innegociab­le per a Zidane. Al seu lloc van sortir Camavinga (18), Fede Valverde (23) i Asensio (25). Només al mig del camp el Madrid es va rejovenir vint anys (96 anys el trio titular per a Zidane, per 76 anys el d’Ancelotti).

Aquest rejovenime­nt afecta també altres jugadors clau de l’equip: en lloc de Sergio Ramos (35 anys), ara al PSG, juga David Alaba (29), i al lloc d’Eden Hazard (30) o Gareth Bale (31) va jugar Rodrygo Goes (20). Només en aquestes dues posicions el Madrid va ser també 16 o 17 anys més jove.

La pregunta que es fan ara al club és si en partits de més transcendè­ncia per ser rivals de més substància poden anar a la banqueta vaques sagrades com Luka Modric o Casemiro.

La golejada contra el Mallorca va acabar també amb homes del planter sobre el terreny de joc, com Antonio Blanco (21 anys) o Sergio Santos (20).

Carlo Ancelotti va assegurar també que les rotacions afectaran tothom, tot i que una mica menys el porter, Courtois (29 anys), però tindrà la seva oportunita­t Andrei Lunin (22): “El porter és una posició diferent, però la idea és que tenim darrere de Courtois un jove que és molt fort i té molta qualitat. La idea és donar-li minuts. Lunin mereix jugar i aviat jugarà”.c

 ?? ANTHONY BIBARD / EFE ?? A l’esquerra, JeanBaptis­te Guégan, davant de l’estadi Parc dels Prínceps.
Sobre aquestes línies, Messi i el president del PSG, Nasser al-Khelaifi
ANTHONY BIBARD / EFE A l’esquerra, JeanBaptis­te Guégan, davant de l’estadi Parc dels Prínceps. Sobre aquestes línies, Messi i el president del PSG, Nasser al-Khelaifi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain