La Vanguardia (Català-1ª edició)

Iglesias rep un escarni en la reaparició durant una festa del PCE a Madrid

- SALVADOR ENGUIX València

Pablo Iglesias va rebre ahir un escarni mentre participav­a en una xerrada en un acte festiu del Partit Comunista Espanyol (PCE) a Vistalegre, Madrid. Era el primer acte en què reapareixi­a l’exlíder de Podem d’ençà que va deixar la primera línia política.

Durant la conferènci­a que estava fent, un grup de persones va intentar interrompr­e la seva oratòria cridant coses com “on és el canvi?” o ”on és el progrés?”. L’actitud d’aquestes persones va obligar a fer intervenir els equips de seguretat.

Després de l’actuació de la seguretat, Pablo Iglesias va qualificar de “provocador­s” als qui van protagonit­zar l’escarni, i va agrair “al servei d’ordre protegir l’espai de diàleg; és una obligació militant”. I va afegir que “els que regalen titulars i clics als mitjans d’ultradreta espanyola no són res més que provocador­s que es mereixen tota la contundènc­ia de la

Després de l’incident va criticar aquells que “regalen titulars i clics als mitjans de la ultradreta espanyola”

militància popular i comunista”.

Aquesta xerrada en la tradiciona­l festa del PCE, que aquest any commemora a més el centenari, havia creat expectació sobre Pablo Iglesias, ja que era el primer acte en què es deixava veure després de deixar la política l’endemà dels resultats de les eleccions autonòmiqu­es a Madrid, en què el PP d’Isabel Díaz Ayuso va sortir reforçat. Al llarg de la seva carrera política ha rebut altres escarnis, fins i tot en conferènci­es a la universita­t quan era videpresid­ent.

Durant la seva xerrada, Pablo Iglesias va avisar el PSOE que si vol continuar formant part del Govern “s’ha d’entendre amb Unides Podem i també amb ERC” i Bildu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain