La Vanguardia (Català-1ª edició)

A l’altre Cuomo també l’acusen

Una excap de l’avui estrella de la CNN explica com la va incomodar en públic

- FRANCESC PEIRÓN Nova York. Correspons­al

Shelley Ross, veterana productora de televisió, divendres va publicar un article d’opinió a The New York Times: una veritable bomba mediàtica.

“Puc fer això ara que ja no ets la meva cap”, assegura que li va dir Chris Cuomo, amb l’arrogància de l’envanit, quan l’avui conductor estrella de la CNN treballava a la cadena ABC, el 2005. I què és el que va fer Chris Cuomo, germà d’Andrew Cuomo, l’avui exgovernad­or de Nova York caigut en desgràcia per les acusacions sexuals d’onze dones?

Ross explica que era amb el seu marit en un bar de l’Upper West Side de Manhattan, a la festa de comiat d’un company. Parlava amb uns amics i va entrar Cuomo, que es va adreçar a ella. Li va clavar una forta abraçada mentre li baixava la mà per l’esquena i li espremia les natges. “No, no pots fer això”, va respondre ella donant-li una empenta per treure-se’l de sobre i adreçar-se al seu marit, que havia presenciat l’escena. Al cap d’una hora Ross va rebre un correu electrònic (el reprodueix a la seva tribuna) en què l’assetjador

Chris Cuomo

Va elogiar el #Me Too, però va aconsellar al seu germà Andrew que no deixés el càrrec de governador

li va confessar que estava avergonyit.

“Ho hauria d’estar –escriu Ross–, però avui em plantejo si estava avergonyit pel que em va fer o perquè el meu marit ho havia vist”. Al correu electrònic es va disculpar primer a ell i després a ella.

Aquesta acusació d’assetjamen­t va provocar febre a les xarxes i nombrosos retrets per la hipocresia de Cuomo i el silenci de la CNN. El novembre del 2017 el periodista va llançar un missatge d’optimisme sobre el moviment #MeToo. “Aquí hi ha una gran oportunita­t, les dones avancen”, va afirmar.

Així ho han fet. Primer van ser contra el seu germà, el governador, que es creia un intocable per l’aura del cognom –el seu pare Mario Cuomo havia estat un polític respectat i també governador de Nova York–i el terror que infonia amb les seves represàlie­s. Ara en Chris, el petit, també es troba en el dilema sexual.

L’afer encara despulla més la doble moral del Cuomo periodista. Durant el temps que el governador semblava ser el triomfador en la crisi de la covid, en Chris es va dedicar a enaltir-lo i entrevista­r-lo al seu programa diari Prime time.

Quan van sorgir les veus de les dones, la majoria treballado­res, que van denunciar el governador, el periodista va recórrer al silenci per qüestions de consciènci­a. Després va transcendi­r que en Chris va ser dels que havia aconsellat a Andrew que no dimitís, com al final va acabar fent.

Ross considera que l’actitud d’en Chris no va ser tant sexual com un intent d’humiliar-la. No vol que sigui una altra osca més i perdi la feina. Tot i això, li suggereix que faci una tasca al seu mitjà que de veritat permeti atacar actituds com la que ella va patir.c

 ?? CHARLES SYKES / AP ??
CHARLES SYKES / AP
 ?? EVAN AGOSTINI / AP ?? La hipocresia de Chris Cuomo, que va donar suport públicamen­t al moviment #MeToo el 2017, i el silenci de la CNN han incendiat les xarxes socials
EVAN AGOSTINI / AP La hipocresia de Chris Cuomo, que va donar suport públicamen­t al moviment #MeToo el 2017, i el silenci de la CNN han incendiat les xarxes socials

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain