La Vanguardia (Català-1ª edició)

RTVE Play es renova amb producció original i sèries internacio­nals

‘Edelweiss’, ‘Years and years’ i ‘Baron noir’, entre les novetats

- FRANCESC PUIG Barcelona

RTVE Play és el nou A la carta de la corporació pública. Després del seu llançament en proves al juliol per als Jocs de Tòquio 2020, aquest setembre la plataforma de vídeo i àudio sota demanda ha renovat el disseny, ha afegit noves funcionali­tats i, sobretot, ha ampliat els continguts en la que serà la seva primera temporada com a tal.

Sèries i programes originals i exclusius per a RTVE Play, sèries internacio­nals de renom i de culte, documental­s de gran impacte social, cinema espanyol, tota l’oferta de TVE i RNE en directe i a la carta, retransmis­sions exclusives, cobertures multiplata­forma de grans esdevenime­nts culturals i col·leccions de continguts entorn de les principals efemèrides formen part d’aquesta nova etapa. A més a més, RTVE Play preestrena­rà molts dels formats clàssics de TVE, com ara Comando actualidad o Españoles en el mundo, com també els seus documental­s més destacats i algunes de les seves grans apostes de ficció.

Aquesta setmana RTVE Play ha estrenat la seva primera sèrie documental original, Edelweiss, que explica com aquesta secta es va convertir a Espanya

Després del llançament en proves per a Tòquio 2020, la plataforma estrena la primera temporada

en un malson per als nens que van ser captats i va provocar una gran commoció en la societat espanyola. També arriben Ruiz-Mateos, el primer fenómeno viral, que narra la història de qui va ser l’home més ric d’Espanya fins a l’expropiaci­ó del seu grup d’empreses, Rumasa, el 1983; i Lucía en la telaraña, una sèrie documental sobre l’assassinat de Lucía Garrido.

En ficció, demà dilluns arribarà la segona temporada de Grasa, amb l’humor tràgic de David Sainz i protagonit­zada per Kike Pérez. També Yrreal, un thriller d’acció amb humor negre i una estètica cuidada que barreja imatge real i animació en 2D.

RTVE Play també estrenarà sèries d’èxit internacio­nal de franc i en línia. Entre les més destacades hi ha Years and years, la minisèrie britànica coproduïda per la BBC i l’HBO, una història distòpica i inquietant protagonit­zada per la família Lyons; i Baron noir ,un drama polític i judicial francès que té com a eix un tinent d’alcalde del Partit Socialista francès impulsat per una set incontenib­le de revenja social.

Més sèries britànique­s disponible­s a RTVE Play són Happy valley, protagonit­zada per una agent rural de policia de 59 anys interpreta­da brillantme­nt per Sarah Lancashire, i Los Durrell, una comèdia de renom internacio­nal en què una vídua amb quatre fills als anys trenta decideix deixar enrere una vida plena de misèria al Regne Unit per traslladar­se a la paradisíac­a Corfú. Interns, Top of the lake, Three girls, The split, Poldark i Guerra i pau són altres ficcions que oferirà RTVE Play.

I entre els documental­s destaquen Leaving Neverland, que acusa d’abús de menors Michael Jackson: The kingmaker, sobre la controvert­ida història de l’ex primera dama de les Filipines Imelda Marcos; Maradona, en què el director Asif Kapadia va tenir accés a més de 500 hores de vídeos i material gràfic del futbolista, i Anatomía de un dandy, centrat en l’escriptor Umbral.

 ?? HUGO ALFARO / RTVE ?? La sèrie documental Edelweiss aborda la secta més perillosa d’Espanya
HUGO ALFARO / RTVE La sèrie documental Edelweiss aborda la secta més perillosa d’Espanya
 ?? BBC ?? Years and years, una de les sèries britànique­s més recomanabl­es dels últims anys
BBC Years and years, una de les sèries britànique­s més recomanabl­es dels últims anys

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain