La Vanguardia (Català-1ª edició)

Koeman rebaixa la tensió i defensa la unió amb la plantilla

El tècnic, aliè a la recerca del seu relleu

- C. RUIPÉREZ Barcelona

Ronald Koeman no seurà aquesta tarda a la banqueta del Camp Nou. Per sanció, el seguirà des d’una llotja privada. L’expulsió al camp del Cadis, a càrrec de Del Cerro Grande, li va comportar dos partits de càstig. Això vol dir que tampoc no es podrà estar a peu de gespa al Metropolit­ano la setmana que ve, sempre que no hi hagi hagut un relleu abans.

De fet, hi ha la possibilit­at que la roda de premsa que va fer ahir a la ciutat esportiva sigui l’última. Avui, després del partit contra el

Llevant, compareixe­rà Alfred Schreuder. Una rutina que ja va tenir lloc la temporada passada a Mestalla, quan va ser el segon entrenador que va dirigir l’equip –per un altra sanció– i qui va donar les explicacio­ns al final del partit. Si del resultat del matx del Camp Nou se’n desprèn alguna decisió dràstica, Koeman s’hauria acomiadat sense saber-ho.

Aquesta vegada el neerlandès sí que va respondre a les preguntes sobre el seu futur. I això que la imatge del Barcelona al Nuevo Mirandilla no va ser gens rehabilita­nt. Potser per això, l’entrenador va optar per ser diplomàtic i sense la vehemència d’altres dies a l’hora de reivindica­r-se. Es va estimar més rebaixar la tensió amb el president, a qui va definir com “la persona més important del club”, i va voler defensar que la unió entre la plantilla i el cos tècnic continua intacta, minimitzan­t que dos dels capitans, Piqué i Sergi Roberto, el contradigu­essin en públic sobre l’objectiu de l’equip a la Lliga. “Tots els jugadors i entrenador­s volen guanyar partits i títols. He parlat amb ells i en el missatge general estem tots d’acord. No hi ha diferència d’opinions entre el que diuen ells i el que jo dic”, va revelar Koeman. No és la primera vegada que l’entrenador insisteix que el vestidor li dona suport i veu la situació de l’equip com ell.

Menys clara està la seva relació amb Joan Laporta, mentre el mandatari esfulla la margarida

si ha de prescindir dels seus serveis, quan és el moment de fer-ho i qui és el tècnic més indicat, arribat el cas, per fer-se càrrec de l’equip, ja que no vol un pedaç, sinó un home de recorregut.

Koeman va passar de puntetes sobre la conversa que va tenir divendres amb Laporta després que ell reclamés “suport incondicio­nal de fets i paraules”. “Des d’aquell dia no ha passat res. Vam estar parlant a l’avió pel tema del partit de Cadis i res més”, va explicar sobre aquella minicimera en l’aire. Tot i això, lluny de qualsevol bel·ligerància, el tècnic va assumir l’autoritat i la jerarquia de Laporta. “El president és l’home més important del club i pot parlar i opinar. Jo he de treballar i preparar partits per guanyarlos”.

Mentre el club li està buscant un relleu, l’entrenador s’intenta aïllar i es manté aliè a la recerca.

Evidentmen­t sap els noms que sonen, com el de Xavi Hernández o Robert Martínez. “No puc dir gaire sobre aquest tema. Fa molt que no llegeixo la premsa.

Esclar que conec els rumors que hi ha. L’únic que hem de fer és guanyar partits. He de posar l’energia en coses que jo puc controlar”.

Un d’aquests aspectes que pot controlar i que creu que ha de millorar és el de les protestes als àrbitres, que li han costat cares. “Tinc prou arguments per queixar-me però no ho faré. No es pot parlar de res. Intentaré que no es repeteixi. He d’aprendre a estar més tranquil tot i que hi ha coses amb què no estic d’acord”, va dir de cara a un futur que es va exhaurint.c

El president és la persona més important del club i pot opinar i parlar”

Vaig parlar amb els capitans i estem d’acord; no hi ha diferència d’opinions”

Falta gol? Jo he acceptat la sortida de jugadors pel bé econòmic del club” Ronald Koeman

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain