La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Vila-real asseca el Madrid

Els blancs van jugar un partit insuls i van cedir el segon empat de la temporada, el primer a casa, sense crear ocasions de gol en tot el partit

- CARLOS NOVO Madrid

El Reial Madrid es va haver de conformar amb un empat sense gols al Bernabeu davant el Vilareal, un equip que sempre posa en moltes dificultat­s els blancs i que a la primera part va arribar a tenir a prop d’un 65% de la possessió. L’empat frena la bona ratxa de resultats dels blancs, que aquesta vegada no van saber guanyar el partit als últims minuts, com sí que va passar contra el València o l’Inter. No hauria estat justa la victòria del Madrid, que en cap moment no va fer la sensació de poder guanyar, ni tan sols als últims minuts, els únics en què va tenir tancat l’adversari.

Els blancs no van tenir una nit gens inspirada, decebedor per a un equip que acumulava una mitjana de 3,5 gols per partit i que de sobte es va quedar sec davant un Vila-real que li va prendre la pilota al primer temps i va aguantar sense grans problemes al segon.

Ancelotti va tornar a confiar en jugadors com Luka Modric i Casemiro, acompanyat­s per Asensio al centre, i l’equip va estar molt lluny de la fluïdesa dels seus millors dies aquesta temporada. Amb la seva alineació l’entrenador italià va deixar alguns senyals clars. No confia en Hazard, a qui sembla que ha avançat Rodrygo Goes. Carlo Ancelotti va dir al seu dia que el belga no està per jugar dos partits seguits, però pel que es veu no està ni per a un de sol, almenys d’inici. Hazard va sortir a mig segon temps.

També és evident que sense Carvajal, ara lesionat per temps, la plantilla no disposa d’un recanvi per al lateral dret. Cedit Álvaro Odriozola, al tècnic no el convenç Lucas Vázquez, que va rendir bé allà la temporada passada amb Zidane. Si contra el Mallorca va jugar Nacho, ahir a la nit ho va provar amb Fede Valverde, un futbolista de gambada llarga però que sembla molt millor al centre del camp, un autèntic box to box.

El partit li va ser indigest al Madrid des del principi. El joc de toc del Vila-real va curtcircui­tar molt aviat Modric i companyia. El Madrid no trobava la pilota i el rival movia l’esfèrica de banda a banda, sense gaire profundita­t, però prou perquè el joc s’allunyés de les àrees i el partit fos avorrit.

La primera part va transcórre­r sense ocasions; l’única clara, una rematada de Danjuma en bona posició que va neutralitz­ar Courtois amb una gran estirada, l’aturada de la nit. Després n’hi va haver una altra de semblant del porter belga, però la jugada estava anul·lada.

En tota la primera meitat el Madrid no va poder inquietar en cap moment Rulli perquè va pressionar malament, no va tenir desbordame­nt per l’exterior i es va jugar molt poc a l’àrea visitant, amb Vinícius perdut i Benzema desconnect­at de la resta.

Per a més dificultat­s, el Madrid es va perdre entre protestes a l’àrbitre, la majoria per jugades insubstanc­ials.

La segona part va començar amb Camavinga al camp en lloc de Rodrygo, molt deslluït. El jove

Els castellone­ncs es van comportar com un rival de talla europea en el domini de la pilota

Modric i Casemiro van tornar a l’equip però el joc del Madrid no va tenir fluïdes ni claredat

francès va donar una altra energia a l’equip i el Madrid va avançar línies i es va fer un equip molt més determinat a buscar la victòria.

Com era d’esperar, el Vila-real va recular davant l’empenta del Madrid. Ja no treia la pilota còmodament ni li durava gens ni mica. Però que el Vila-real empitjorés tampoc va beneficiar gaire el Madrid, que continuava confús, incapaç de crear perill de debò.

Quan quedava un quart d’hora Ancelotti va moure l’arbre i va donar pas a Hazard per Modric, molt cansat i sense haver estat un jugador de pes. El partit no va variar gaire i per als últims deu minuts va entrar Isco per Asensio, que jugant fora del centre havia estat un jugador molt més més gris que davant el Mallorca.

El final del partit va ser frustrant per al Bernabeu. El Madrid va atacar sense cap altre pla que ficar la pilota a l’àrea i buscar una rematada a la desesperad­a, algun refús que l’afavorís. El Vila-real es va defensar amb ordre i es va emportar un punt.c

 ?? GABRIEL BOUYS / AFP ?? Benzema en una de les poques aproximaci­ons del Madrid a la porteria de Rulli
GABRIEL BOUYS / AFP Benzema en una de les poques aproximaci­ons del Madrid a la porteria de Rulli

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain