La Vanguardia (Català-1ª edició)

Oportunita­t perduda

L’equip blanc-i-blau es va mostrar competitiu al Pizjuán, però no va ser capaç de treure’n res positiu tot i que va jugar amb un home més l’última mitja hora

- ROBERTO RODRÍGUEZ Sevilla

Competitiu contra els grans i eficaç contra els petits, aquesta sembla que és la sort d’aquest Espanyol en un començamen­t de temporada en què en set jornades ja ha hagut de jugar contra el campió, un equip Champions i dos d’Europa League. Contra tots ells va arribar amb vida a uns minuts finals esbojarrat­s, el seu destí fins ara. Contra tot un Sevilla va tornar a estar a l’altura de les circumstàn­cies durant bona part del matx, però no en la recta final, quan perdia per un gol i va poder jugar durant mitja hora amb un home més per expulsió de Delaney. Incapaços de trobar una escletxa en la defensa local, els de Moreno van encaixar la tercera derrota de la temporada amb la sensació que podien haver aconseguit molt més botí en un camp inaccessib­le per a molts.

Després d’atemorir el personal amb un discurs realista sobre el que suposa aquest Sevilla, Vicente Moreno va refrescar l’equip amb l’entrada de Mérida i Wu Lei, i va fer tornar a l’onze el miraculós Aleix Vidal, recuperat en sis dies d’una sutura de 15 punts a la tíbia. “Per molt que el metge el vulgui atura, ell tira endavant”, va descriure el tècnic en la prèvia.

Convertit en un líder de la supervivèn­cia excepte a les illes, on el vaixell es va enfonsar sense remei, l’Espanyol va intentar allargar aquesta sort al Sánchez Pizjuán. Per això va ser un equip disciplina­t i solidari, però també valent per portar la pressió a camp contrari al començamen­t. Vicente Moreno no va voler especular i va plantar la defensa al mig del camp amb el risc que això suposava. Sorprès, el Sevilla va trigar a trobar vies de fuita, però quan ho va fer, no va deixar de martiritza­r Diego López, el millor de la tarda. L’equip blanci-blau va tornar a patir enfront de laterals ràpids. Aquest cop Navas i Acuña van ser dos punyals incontrola­bles per a Wu Lei i Embarba.

El primer gol dels de Lopetegui va arribar aviat, en un contraatac. Jordán va desplegar tota la seva classe amb un barret sobre Wu Lei i va llançar en cursa cap a Suso. Navas va aprofundir en un dos contra un davant Pedrosa i va regalar el gol a En-Nesyri. Diego López encara no havia intimidat el Sevilla, però el gol va ser el preludi del seu despertar.

A partir d’aquí el Sevilla va aconseguir que es jugués al que volia. L’Espanyol es va encallar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain