La Vanguardia (Català-1ª edició)

Et dono un consell?

-

conversant amb esportiste­s excepciona­ls, mites amb unes aventures que han pogut sentir en viu i, sovint, en l’íntima confiança d’una sobretaula.

–He vist com les germanes Espar, Adri Arnaus o Laia Sanz s’han hagut de buscar la vida a l’hora de trobar patrocinad­ors o agents, o quan volien muntar els seus viatges –diu Garzo.

Caducat el seu recorregut a Nike, Garzo i Homedes han decidit aplicar l’experiènci­a d’aquestes converses i permetre que el ciutadà corrent, l’esportista amateur i el que aspira a profession­alitzar-se també pugui escoltar els consells de les estrelles:

–Et puc oferir consells per a la maternitat en l’esport? –proposa Ona Carbonell, que ha estat mare fa poc.

–Com he aconseguit que la meva carrera sigui taaan llarga? –planteja Laia Sanz, amb una trajectòri­a internacio­nal que es remunta fins a l’any 2000.

Figures com ara Ona Carbonell, Amaya Valdemoro, Laia Sanz, Luis Moya, Adri Arnaus, Alèxia Putellas, Àlex Roca, Clara i Anni Espar, Gisela Pulido, Teresa Perales, Albert Llovera o Daniel Caverzasch­i, tennista paralímpic de primer ordre, apadrinen Sporttips, proposta que havia nascut a mitjans de juliol.

–Aquesta és una app d’esportiste­s dissenyada per a esportiste­s. Més de 9.000 persones se l’han instal·lada. I tenim 1.300 usuaris actius, que són els que realment ens interessen, ja que en aquesta mena de xarxes hi ha molts participan­ts passius, aquells que només miren, però només uns quants comparteix­en informació –diu Marcos Garzo.

–I a qui li pot interessar? –se li pregunta.

–Per exemple, a aquell que està buscant un entrenador, una acadèmia, una fórmula que li permeti millorar el rendiment o una solució a un problema físic que tingui. No volem servir a un 1% d’esportiste­s, aquells que formen l’elit, sinó a un 99% restant. Volem unir forces perquè un 1% ajudi la resta.

Ona Carbonell, particular­ment implicada en el projecte, ofereix múltiples solucions. Proposa el seu metge, el seu nutricioni­sta, els seus psicòlegs esportius, el seu preparador físic i fins i tot el metge que li va portar l’embaràs.

–L’esportista és 80% mental i 20% físic –diu.c

Consellera.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain