La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ayuso censura el Papa per haver demanat perdó a Mèxic pels “pecats” de l’Església

- WASHINGTON Redacció i agències

El viatge institucio­nal pels Estats Units de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, desperta atenció mediàtica diària, de manera singular per les seves declaracio­ns. Ahir, a Washington, Ayuso no va dubtar a censurar el mateix papa Francesc, en una compareixe­nça davant els mitjans, per haver demanat perdó a Mèxic pels “pecats” de l’Església en l’evangelitz­ació.

“A mi em sorprèn que un catòlic que parla espanyol parli així al seu torn d’un llegat com el nostre, que va ser portar precisamen­t l’espanyol, i a través de les missions, el catolicism­e i, per tant, la civilitzac­ió i la llibertat al continent americà”, va dir, quan li van preguntar per la carta que el Papa ha enviat al clergat mexicà, en què els insta a reconèixer els “pecats personals i socials” de l’Església en aquest període.

I mentre Ayuso desplega la seva agenda americana, a Espanya Pablo Casado va complir ahir una altra etapa de la convenció ideològica del PP. A Valladolid, va reunir el fundador de Vox i president del PP català als noranta Alejo Vidal-Quadras i l’exportaveu de Ciutadans al Congrés Juan Carlos Girauta, per exemplific­ar que els qui se’n van anar del PP tenen cabuda en el partit, siguin dirigents o simples votants. Vidal-Quadras i Girauta van reconèixer el lideratge del president del PP i van mostrar el convencime­nt que arribarà a la Moncloa. I Casado també va rebre ahir elogis del president del PP europeu, el polonès Donald Tusk, que li va demanar que guanyi les pròximes eleccions, “pel bé d’Espanya i pel bé d’Europa”.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain